Ugrás a tartalomra

Egyhangúlag fogadta el a képviselő-testület Karsay Ferenc polgármester javaslatát a szociális rendelet módosításáról

2022. december 08. csütörtök
Szepesfalvy Anna alpolgármester megköszönte a hivatal dolgozóinak a rendelet megalkotását.
Egyhangúlag fogadta el a képviselő-testület Karsay Ferenc polgármester javaslatát a szociális rendelet módosításáról

A most elfogadott módosítás egy jól előkészített, megvalósítható rendelet, amely az emberek érdekeit szolgálja.

A szociális rendelet módosításához a Momentum képviselője, Kerekes Gábor is adott be javaslatot. Kerekes Gábor javaslata az öregségi nyugdíjminimumhoz, míg Karsay Ferenc előterjesztése a minimálbérhez igazította a jogosultsági jövedelemhatárokat. Az öregségi nyugdíjminimum összege 28 500, míg a minimálbér 200 ezer forint. Ebből is látszik, hogy a polgármester javaslata magasabb jövedelemhatárokhoz köti az ellátást.

A momentumos képviselő végül visszavonta a javaslatát.

A javaslat kiterjed a lakhatási, beteggondozási, gyógyszer-, hátralékkezelési támogatásra, a rendkívüli települési támogatások közül az élelmiszervásárlásra adható, a téli tüzelő, a rendkívüli gyermeknevelési és a szociális tűzifa támogatásra.

A polgármester indítványa kedvezőbb a lakosságra nézve: több ellátástípust érint, és a legtöbb kategóriában magasabb egy főre eső jövedelemmel be lehet kerülni a támogatotti körbe, illetve több ellátást emel.

Budafok-Tétény önkormányzatának feladatai között első helyen szerepel a rászorulók megsegítése, valamint a bajba került lakosok problémáinak megoldása.

Karsay Ferenc az ülésen jelezte, hogy továbbra is nyitott az együttműködésre az ellenzéki pártokkal. 2021. április 14-én négy frakció és egy képviselettel rendelkező párt képviselői írták alá a közös együttműködés preambulumát, mely szerint minden politikai szervezet alapvető érdeke, hogy közmegegyezés legyen a településpolitikai kérdésekben, a település fejlesztését, működtetését közép- és hosszú távon érintő ügyekben. A munka összehangolása, a folyamatosság biztosítása pártpolitikai hovatartozástól függetlenül alapfeltétele a kerület stabilitásának, fejlődésének. Az aláírók azonban később kiléptek ebből a megállapodásból.