Ugrás a tartalomra

Együttműködés a kerületi állatvédelemért

2023. április 25. kedd
Az önkormányzat legújabb stratégiai partnere lett a Budatétényi Állatkórház is
Együttműködés a kerületi állatvédelemért

Az önkormányzat az elmúlt napokban ünnepélyes keretek között partnerségi egyezséget kötött a Budatétényi Állatkórházzal is, amely országos szinten az egyik legnagyobb állatorvosi intézménynek számít. A kórház vezetőjével, dr. Laczkó Lászlóval beszélgettünk a stratégiai partnerség jelentőségéről, az állatvédelemről és az intézmény működéséről.

– Mióta működik a kerületben az állatkórház, és milyen állatgyógyászati problémákkal fordulhatnak önökhöz?

– Elég régi, patinás kerületi vállalkozás vagyunk: 1990-ben alapítottam az első rendelőmet itt a kerületben, majd 1997-ben költöztünk át a Rákóczi útra, a kórház jelenlegi helyére, és azóta itt is dolgozunk. Jelenleg 26 munkavállalóval működik az állatkórházunk, alapvető profilja pedig az ortopéd-, illetve lágysebészet és a képalkotó diagnosztika, de van belgyógyászat (azon belül kardiológia), szemészet, fogászat, egzotikus szakrendelés és intenzív kórházi ellátásunk is, működésünk szinte a teljes állatorvosi spektrumot lefedi. Állatkórházi szinten széles körű technikai háttérrel rendelkezik intézményünk: teljes körű diagnosztika, digitális röntgen, MR-, CT-, ultrahangvizsgálatokat tudunk elvégezni.

– Úgy tudom, nem ez az első együttműködésük az önkormányzattal.

– Igen, az elmúlt évben az önkormányzat macskaivartalanítási akciót hirdetett meg, amelyre pályázni lehetett, és mi adtuk a legkedvezőbb ajánlatot. Így a Részvételi Költségvetés forrásából egy év alatt 264 macska műtétjét tudtuk elvégezni, ebben voltak kóbor állatok és gazdával rendelkező cicák is.

– Miért fontos ön szerint a kerület stratégiai partnerségi programja? Mit vár az együttműködéstől? 

– Úgy gondolom, van némi rálátásom a kerületre, mivel itt születtem – sőt, ugyanabban a házban, a szülőházamban lakom. Tapasztalatom, hogy ebben a közösségben elég komolyan veszik az állatvédelmet. Vannak olyan állatvédelmi szervezetek, amelyek az önkormányzattal, illetve velünk is szoros kapcsolatban állnak. Meglátásom, hogy ezen a vonalon, ahogy eddig, továbbra is közös munkára, fejlődésre van lehetőség. Célunk, hogy egy átfogó, mindenki számára elérhető és minőségi állategészségügyi szolgáltatást nyújtó intézményként tudjuk segíteni a kerületi lakosok életét.

Venczel Hajnalka

Együttműködés a kerületi állatvédelemért