Ugrás a tartalomra

Éjszakai olvasás a suliban

2015. november 16. hétfő
A könyveket különleges programmal szerettetik meg a gyerekekkel a Baross Gábor Általános Iskolában
Éjszakai olvasás a suliban

Fejlámpával, matraccal, hálózsákkal és természetesen sok-sok könyvvel felszerelkezve érkeztek este a második osztályosok a Baross Gábor Általános Iskolába. A gyerekeket Kiss Magyar Eszter és Molnárné Konráth Mariann tanítónők fogadták a tornateremben, ahol egyre szaporodtak a szülők által megvetett ágyak. Az őszi szünet előestéjén megrendezett olvasó éj hagyományosan az ebédlőben kezdődött, ahonnan a közösen elköltött vacsora után a folyósóra tódult a gyereksereg, hogy lázas kincskeresésbe fogjon.

Visszatérő programként lefekvés előtt idén is sor került a diafilmvetítésre, és a könyvbemutató sem maradt el. A fogmosás után a gyerekek pizsamát húztak és bebújtak a takaró alá, majd mindegyikük felkapcsolta a fejlámpáját és előszedte az éjszakára szánt könyvet.
– Mindenki addig olvas, amíg bírja. Tavaly is volt olyan gyerek, aki hajnali négyig olvasott, de már annak is örülünk, ha valaki egy-két mesével végez az este folyamán. A gyerekek csereberélhetik is a könyveket, így egymás olvasmányait is megismerik, és talán kedvet is kapnak ahhoz, hogy később elolvassák – mesélte Kiss Magyar Eszter, aki azt is elárulta, amikor észreveszik, hogy valamelyik gyerek már bóbiskol, leveszik a fejéről a lámpát, elteszik a könyvét és betakargatják.
Molnárné Konráth Mariann szerint sok-sok éve nagy népszerűségnek örvend ez a program a gyerekek és a szülők körében egyaránt, ezért kolléganőjével az idén is nagy kedvvel fogott hozzá a megszervezéséhez. (T. A.)