Ugrás a tartalomra

Elballagtak a végzős diákok

2016. május 05. csütörtök
A középiskolások idén búcsúajándékot is kaptak
Elballagtak a végzős diákok

Meghatott szülők, nagyszülők és rokonok körében vettek búcsút iskolájuktól a Budai Nagy Antal Gimnázium és a Kempelen Farkas Gimnázium diákjai április 29-én. Idén először hagyományteremtő szándékkal az önkormányzat ballagási ajándékkal kedveskedett a 130 végzős gimnazistnak.

Gyönyörű napsütésben készülődtek a ballagó diákok az utolsó gimnáziumi napon. Minden tantermet, folyosót és még az udvart is virágokba öltöztették a diákok a végzősök tiszteletére. A Budai Nagy Antal Gimnázium három osztályából 68-an ballagtak el. A hagyományos utolsó iskolai séta végén a diákok az udvarra mentek, és kezdetét vette az ünnepség. Az iskola kórusa szívhez szóló dalokat énekelt, majd Csorba Nikolett a 11. évfolyam nevében elbúcsúzott a végzősöktől. Ezt követően a ballagó osztályok is elköszöntek osztályfőnöküktől, tanáraiktól, diáktársaiktól és az iskolától is. Elsőként a 12.a nevében Tranger Tamara búcsúzott, majd a 12.b osztályból Szőke Katalin idézte fel az elmúlt évek szép pillanatait, végül Gulácsy Rebeka beszélt a 13.c nevében. A szalagkötés után Erdőközi Orsolya, az iskola igazgatója mondott beszédet.

– Hiszem, hogy megkaptátok azt az útravalót tanáraitoktól, tőlünk, ami segít benneteket az élet további, a gimnázium nélküli időszakában. Bár talán nem is lesz gimnázium nélküli időszakotok. Járjatok vissza hozzánk, meséljétek majd el, hogyan alakul az életetek – mondta az igazgató, majd átadta a tanulmányi és sporteredményekért, kiemelkedő közösségi munkáért odaítélt könyvjutalmakat. Az önkormányzat idén először a végzős diákokat megajándékozta egy ballagási csomaggal, melynek tartalma értékes „Kultúra Erzsébet-utalvány” és egy pendrive volt, aminek nagyon örültek a diákok. Az ajándékokat Németh Zoltán és Zugmann Péter alpolgármesterek adták át.

Ugyanezen a napon a Kempelen Farkas Gimnáziumban is nagy volt a nyüzsgés. Délután öt órakor két osztály indult útjára, hatalmas vicces lufikkal és virágcsokrokkal járták be a feldíszített termeket. A szülők büszkén fényképezték gyermekeiket, amikor kiértek az iskola udvarára. Az ünnepség Reményik Sándor Tündérfok című versével kezdődött, majd Kovács Zita a 11. évfolyam nevében búcsúzott el a végzősöktől. A ballagó diákok is elköszöntek tanáraiktól, diáktársaiktól, az iskolától és a rengeteg itt átélt élménytől. A 12.a nevében Marton Gergely beszélt, a 12.b osztály viszont rendhagyó módon nem egy személy közvetítésével köszönt el az iskolától. Minden diák mondott egy szép gondolatot, ami az iskolához, a tanárokhoz vagy éppen egy eseményhez kapcsolódott. A szalagkötés után Békefi Gábor, az iskola igazgatója mondott beszédet.

– A ballagáskor búcsúzunk, ez igaz, de nem kell, hogy örökre szóljon ez a búcsú. Visszavárunk titeket, a Kempelenbe bármikor jöhettek, mi várunk rátok. Az itt született barátságok és élmények meghatározók lesznek az életetekben, soha ne felejtsétek el – hangsúlyozta az igazgató. Az önkormányzat által összeállított ajándékcsomagot Karsay Ferenc polgármester, Szepesfalvy Anna, Németh Zoltán alpolgármesterek és Szabolcs Attila országgyűlési képviselő adták át. A polgármester többek között a következő útravaló szavakat írta az ajándékhoz átadott levelében a ballagóknak: „Neked kell gondoskodni arról, hogy ez az esemény ne csak egy dátum legyen életedben. Felelős gondolkodással, józan ítélőképességgel és alapos tudással felvértezve válhatsz valóban felnőtté, tudatos állampolgárrá.” A diákok egy-egy szál rózsával köszönték meg szüleiknek és tanáraiknak az elmúlt éveket, majd elengedték gimnazista éveiket szimbolizáló lufijaikat.

A Soós István Borászati Szakképző Iskolában május 30-án ballagtak a diákok. Két osztály végzett idén, 17-en a technikumi és 12-en a szakiskolai osztályban. Az ünnepségen Szabó Balázs, a Földművelésügyi Minisztérium politikai államtitkárságának főosztályvezetője és Földesi Gyula, az iskola igazgatója mondott beszédet. A szalagkötés és a búcsú után a diákok átsétáltak a Borvárosba, hogy egy koccintással jelképesen búcsút vegyenek a budafoki pincéktől, majd felsétáltak a tangazdaságba, ahol előadásokkal adtak számot a magyar borvidékekről és a borokról megszerzett tudásukról a tanárok, a szülők és a rokonok előtt. (Viszkocsil Dóra)