Ugrás a tartalomra

Elbúcsúztatták Nádasi Györgyit

2022. május 17. kedd
(1949. október 29.–2022. március 13.)
Elbúcsúztatták Nádasi Györgyit

Április 22-én helyezték örök nyugalomra a Budafoki Temetőben Nádasi Györgyit, aki a Káldor Adolf Szakrendelő elismert munkatársaként dolgozott fél évszázadig az intézmény laboratóriumi szakasszisztenseként. A polgári temetésen a család mellett az intézmény ápolási igazgatója, Ludván Miklósné is meleg, elismerő szavakkal búcsúztatta.

Nádasi Györgyi 1949. október 29-én született Budafokon, idősebb szülők második gyermekeként. A gimnáziumot matematika tagozaton kezdte. Élete végéig nem tudta feldolgozni azt a traumát, ami akkor érte, amikor kardiológiai problémái miatt iskolát kellett váltania.

Érettségi után úgy döntött, hogy a kerületi orvosi rendelőbe, a jelenlegi szakrendelő elődjébe megy el dolgozni. És akkor Györgyi életében egy csodálatos több mint fél évszázad kezdődött. Munkahelyére 1967-ben lépett be, 1969-ben már kiváló minősítéssel megszerezte az általános asszisztensi oklevelet, 1973-ban pedig kitüntetéses oklevéllel zárta laboratóriumi szakasszisztensi tanulmányait. Erre a végzettségére élete végéig büszke volt. Minden lehetőséget megragadott a továbbképzésre, és ami rendkívül fontos volt, saját tapasztalataiból is nagyszerűen tudott tanulni. Örömmel végzett mellékállása a Budatétényi Állatkórházhoz kapcsolta. De a munka számára egyértelműen a „labort”, a szakrendelő laboratóriumát jelentette.

A szakrendelő laboratóriumában a klinikai szakasszisztensi végzettség megszerzésétől kezdődően volt beosztott, vezető, de szenvedélyesen a betegekkel szeretett foglalkozni. Nagyon büszke volt arra, hogy híresen jól tudott vért venni, öregektől, félősöktől, rossz vénájúaktól, betegektől, gyerekektől.

Laboratóriumi időszakának emlékeiben a kimagasló csúcsidőszak az volt, amikor a laboratórium akkori vezetője bevonta Györgyit a tudományos kutatásokba. Munkáját többször ismerték el oklevelekkel, kitüntetésekkel. De ami ennél sokkal fontosabb volt számára, a betegektől érkező számos, rendszeres, pozitív visszajelzés.

Nádasi Györgyi 2022. március 13-án hajnalban hagyott itt bennünket. Nagy szeretettel, mély fájdalommal búcsúzott el tőle a család és a hálás páciensek, kollégák. Nyugodjon békében!

(VH – Dr. Nádasi Mária)