Ugrás a tartalomra

ÉLELMISZERGYŰJTŐ AKCIÓ A HÉTVÉGÉN

2022. november 17. csütörtök
Péntektől vasárnapig tartják az év legnagyobb élelmiszergyűjtését, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében.
ÉLELMISZERGYŰJTŐ AKCIÓ A HÉTVÉGÉN

Az Élelmiszerbank mindenkit arra kér, hogy a hétvégi vásárlásakor a nélkülözőkre is gondoljon és a kosarukba tegyenek egy tetszőleges tartós élelmiszert.

Az adományokat az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinél lehet leadni, a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon. A felajánlásokat pénteken 15:00-20:00 óráig, szombaton 8:00-19:00 óráig, vasárnap pedig 8:00-18:00 óráig fogadják.

Az akcióhoz négy kiskereskedelmi lánc, a Tesco, az ALDI, az Auchan és a METRO áruház csatlakozott. Ezekben az üzletekben tudnak adományozni a rászorulóknak.

Az összegyűjtött élelmiszereket az Élelmiszerbank az egyes áruházak környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz az ünnepeket megelőző időszakban, illetve a leghidegebb januári hetekben. A rászorulók számára a konzervek, a rizs, a keksz, a csokoládé, a bébiétel, a tészta, a tartós tej és az édességek jelentik a legnagyobb segítséget, illetve bármilyen hűtést nem igénylő élelmiszer.

Az akcióról további részleteket itt találnak: https://www.elelmiszerbank.hu/hu/hirek/hireink/karacsonyi_tartoselelmiszer_gyujtes_334_aruhazban.html?fbclid=IwAR0PXofoyUtAB1NURzoa88zPYkq8b14XTuHHzfiPNMOn_v_oRZKB9wuJChQ