Ugrás a tartalomra

Életük nagy kalandja vár rájuk

2020. június 28. vasárnap
Öt játékostól elbúcsúztak, de érkezik az erősítés is a BMTE csapatához
Életük nagy kalandja vár rájuk

A cikk a Városházi Híradó korábbi számában jelent meg!

A BMTE immár büszke NB I-esként készül az új idényre – de majd csak június 22-től, azaz jövő hétfőtől, mert addig még tart a pihenő. Külföldi nyaralásról nem nagyon lehet szó, Kovács Dávid csapatkapitány a lakásfelújítás befejeztével élete párjával Tihanyban és környékén szándékozik tölteni pár kellemes napot. Csizmadia Csaba vezetőedző győri otthonában készül lélekben élete nagy vállalkozására.

Életük nagy kalandja vár rájuk

– Sajnos a koronavírus-helyzet miatt nem volt alkalmam meglátogatni a rokonokat Marosvásárhelyen, de szerencsére mindenki jól van, úgy tudom, mire ez a cikk megjelenik, már megnyitják a magyar–román határt is – számolt be Csizmadia Csaba a felkészülés kezdetét megelőző hetekről, amikor természetesen már megkezdődött a csapat „felturbózása” az élvonalbeli feladatokra. Mindez persze kellemetlen feladatokkal is együtt jár, meg kellett válni öt játékostól, akiknek pedig elévülhetetlen szerepük volt a feljutás kiharcolásában. Gohér Gergő, Horváth Roland, Khiesz Kornél, Króner Martin és Opavszky Balázs szerződését nem hosszabbította meg a vezetőség.

– Mivel négy védőtől és egy csatártól búcsúztunk, az ő helyükre feltétlenül kell igazolnunk. Mindenkit bánt az ilyen szituáció, ez a szakmánk rosszabbik oldala, az ilyesmi senkinek sem jó, de túl kell esni rajta. Úgy gondolom, mindenképpen erősebb lesz a csapatunk, ami elég volt az NB II-ben, az kevés lenne egy osztállyal feljebb – fejtegette a vezetőedző, majd rátért az újrakezdődött NB I-es szezon elemzésére. – Meglepetésemre pörgősebbek, színvonalasabbak a mérkőzések, mint amilyenre számítottam, majdnem azt mondom, hogy jót tett a kényszerszünet a mezőnynek. Többen kirobbanó formában futballoznak, elsősorban Ugrai Roland a Honvédból, de a két Bobál és Radó András a Zalaegerszegben, továbbá a ferencvárosi Sigér is remekül elkapta a rajtot. A BMTE megerősödő kerete a felkészülés június 22-i kezdete után egy hetet Lipóton edzőtáborozik, majd két hetet az immár szokásos szlovéniai edzőcentrumban.

Kovács Dávid csapatkapitány ezekben a napokban lakásfelújításával volt elfoglalva, de azért természetesen arra is jutott ideje, hogy teljesítse a szakvezetés által előírt házi kondicionáló programot.

– Három hét pihenőt kaptunk, de abból csak egy hét volt a semmittevés, utána futás, erősítés szerepelt a programban – mondta a csapatkapitány – Az erősítésekről nem sokat tudok, arról én is értesültem, hogy öt játékosunk szerződését nem hosszabbították meg, Soroksárról pedig hozzánk került a csapat legjobb játékosa, Lőrinczy Attila. Ő tényleg nagyszerű futballista. Ami engem illet, alig várom már az NB I-es rajtot, az augusztus 8-át. Keményen megdolgoztam azért, hogy 28 éves koromra eljussak az élvonalig. A szabadságunkból még hátravan pár nap, azt szeretném a feleségemmel Tihanyban és környékén eltölteni. 

Szükség is lesz kapitányunknak az erőgyűjtésre élete nagy kalandja előtt.

(Ch. Gáll András)