Ugrás a tartalomra

Elhunyt a kerületi sportlegenda, Dobesch Gyula

2018. március 02. péntek
Türelemmel viselt, hosszan tartó betegség után életének 84. évében elhunyt idősebb Dobesch Gyula, a Budafoki MTE tiszteletbeli elnöke.
Elhunyt a kerületi sportlegenda, Dobesch Gyula

A www.budafokimte.hu oldal osztotta meg a Dobesch-család közleményét: „Életünk legszomorúbb kötelességének eleget téve ezúton tudatjuk, hogy Édesapánk Dobesch Gyula ma hajnalban, 84. életévében az angyalokhoz költözött. További sorsunkat és természetesen a budafoki mérkőzéseket most már fentről figyeli. Köszönet mindenkinek, aki szerette és életében - akár pár percre is - boldog percekhez juttatta.”

A közismert sportember gyakorlatilag az egész életét a legendás Promontor utcai klubnál töltötte, különböző pozíciókban, ám ugyanolyan szenvedéllyel.

Halálával kapcsolatban Jakab János a BMTE tiszteletbeli elnöke a következőt mondta: „Pótolhatatlan veszteség érte a klubot, olyan ember távozott, aki maga volt a Budafoki MTE. És ebben semmiféle túlzás nincs. Dobesch Gyula játékosként, edzőként, vezetőként is szolgálta a BMTE-t, és amíg csak erővel bírta, ott volt a pályán, ott volt közöttünk. Legutóbb két hete láttuk őt, biztatta a játékosokat, biztatott bennünket, mert mindig pozitív volt, a legnehezebb pillanatokban is. Fáj az elvesztése, de azon leszünk, hogy emlékét valóban örökre megőrizzük, megőrizze a klub.”

Forrás: http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/gyasz-elhunyt-a-budafoki-legenda-dobesch-gyula-2621861

http://budafokimte.hu/hu/gyasz!_elhunyt_dobesch_gyula