Ugrás a tartalomra

Elhunyt dr. Párkányi Ferenc

2024. június 17. hétfő
Életének 82. évében elhunyt dr. Párkányi Ferenc, az önkormányzat Környezet- és Közrendvédelmi Bizottságának külsős tagja.
Elhunyt dr. Párkányi Ferenc

Dr. Párkányi Ferenc 1942. november 22-én született Nagytétényben, a mai XIV. utcában. Az általános iskolát helyben, a Baross Gábor-telepen végezte el, majd a Piarista Gimnáziumban tanult tovább, 1960-ban érettségizett. Az érettségit követően építőipari felsőfokú technikumot végzett, majd az ország több távoli pontján is (Kazincbarcika, Mátraháza, Orosháza) dolgozni kezdett. Később megnősült, két gyermeke született.

Nagy vágya volt, hogy jogi pályán helyezkedjen el, ezért az 1970-es években jogi tanulmányokba kezdett Szegeden, levelező képzésben. Jogi diplomáját kezdetben a napi munka során nem hasznosította, de a 90-es és a 2000-es években már igen.

A rendszerváltást követően az első ciklusban önkormányzati képviselőként, tanácsnokként tevékenykedett, később minisztériumi köztisztviselőként dolgozott, nyugdíjba vonulását követően helyben, a XXII. kerületben maradt, 2019-től haláláig külsős bizottsági tag volt az önkormányzat Környezet- és Közrendvédelmi Bizottságában.

A könyvek nagy barátja, tulajdonképpen szerelmese volt, egész életében az olvasás volt a legnagyobb szenvedélye, bármilyen témában szívesen böngészett, de talán a magyar és a világtörténelem, „az élet tanítómestere” kötötte le leginkább a figyelmét.

Élete nagy részét Budapest XXII. kerületében töltötte, nyugodtan állítható, hogy a „Kisváros a nagyvárosban” szeretete meghatározta pályafutását.