Ugrás a tartalomra

Elhunyt Kovács Csilla, Mihalik Sándor-díjjal kitüntetett logopédus

2021. március 16. kedd
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Kovács Csilla okleveles, szakvizsgázott gyógypedagógus-logopédus, köznevelési szakértő életének 61. évében, 2021. március 11-én hirtelen betegség után örökre elaludt.
Elhunyt Kovács Csilla, Mihalik Sándor-díjjal kitüntetett logopédus

 

Elhunyt Kovács Csilla, Mihalik Sándor-díjjal kitüntetett logopédus

„Másképp lenne minden, hogyha velünk lennél,

ha hozzánk szólnál, ha ránk nevetnél.

Elvitted a fényt, a derűt, a meleget,

csak egy fénysugarat hagytál: az emlékedet.

Elhagytad a házat, amit úgy szerettél,

itt hagytál mindent, amiért küzdöttél.

Bennünk él egy arc, egy meleg tekintet

és egy mosoly, amivel vártál minket.

Most már Nélküled jön el a

nyár, az ősz, a tél, a tavasz,

de bármilyen szép is,

Nélküled nem lesz ugyanaz.”

 

Csilla a logopédus társadalom aktív tagja volt. 1991 óta dolgozott a XXII. kerületben, munkáját nagy odaadással és lelkiismeretesen végezte. Terápiáit a szakmai-pedagógiai hozzáértés, a következetesség és a folyamatos megújulás jellemezte. Fogékony volt minden új iránt, állandó önképzéssel igyekezett ismereteit, tudását bővíteni. Tapasztalataival, értékes észrevételeivel, sokrétű tanulmányi képzettségével útmutatást adott a fiatalabb generáció számára.

Szakmai munkáját az elhivatottság, a lendületesség, a szakmaszeretet és az innovatív beállítottság jellemezte. Munkatársaival jó kapcsolatot ápolt, mindig készen állt az együttműködésre. Munkabírása mindenki számára példaértékkel bírt. Határozott, sokat nyújtó és következetes logopédus volt, aki munkájának egészét a gyermekek egyéni érdekeinek figyelembevételével szervezte meg. A hosszú évek alatt gyermekek ezreinek segített beszéd-, hang-, nyelvi és kommunikációs problémáik leküzdésében. Karakteres egyénisége, munkabírása, kiváló szervezőkészsége megmutatkozott mind a már hagyománnyá vált a Logopédia Európai Napja alkalmából tartott „Nyitott kapuk a logopédián” című konferencia, mind a Hang Világnapján tartott rendezvény szervezése során.

A Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság vezetőségének tagjaként lelkesen segítette a Társaság munkáját. Aktív tagja volt a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének, a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége Egyesületnek.

Szakmai munkájának elismeréseként az FPSZ XXII. Kerületi Tagintézménye 2015-ben az Ajtony Péter- vándordíjat adományozta számára. 2020-ban az „Év pedagógusaként” a XXII. Kerületi Önkormányzat Mihalik Sándor- díjjal tüntette ki.

Temetéséről a család később intézkedik.

Csilla hirtelen távozásával hatalmas űrt hagyott maga után. Emlékét szívünkben örökre megőrizzük.

                                                                                                                                                                                                          

FPSZ XXII. Kerületi Tagintézményének

Logopédiai munkacsoportja