Ugrás a tartalomra

Elindult az óhegyi játszótér építése

2018. szeptember 17. hétfő
Szeptember 10-én elindult a környéken élők kérésére megvalósuló Barackos úti játszótér építése, amelynek terveit a lakosság bevonásával készítették el.
Elindult az óhegyi játszótér építése

Elindult az óhegyi játszótér építése

Az Óhegyen és környékén élő kisgyerekes családok régi vágya teljesül a közeljövőben. Kérésükre, társadalmi egyeztetés után új játszótér épül az Óhegy és Szabó-telep határán, a Barackos út 26. szám alatt, melynek megvalósítása szeptember 10-én kezdetét is vette.

A játszóteret a márciusi társadalmi egyeztetés során megszavazott ’Barackos játszótér’ koncepcióterve szerint valósítják meg. Ez alapján két rézsűcsúszda, egy négytornyú mászókás vár csúszdákkal, motoros pálya, különböző korosztálynak való hinták és egy kisebb mászóka is helyet kap majd a területen, ahol a kényelmet ivókút és padok is szolgálják majd. A társadalmi egyeztetés kérdőívét kitöltők szavazatukkal dönthettek arról is, milyen plusz játszóeszközt látnának a téren, így egy játszóház is helyet kap majd Budafok-Tétény legújabb játszóterén.

A játszótér építése előreláthatólag október 31-ig tart, és Budafok-Tétény önkormányzatának saját forrásából valósul meg.

A társadalmi egyeztetés részletes eredménye elérhető itt.