Ugrás a tartalomra

Elkészült a gluténmentes konyha

2025. szeptember 04. csütörtök
Gluténmentes konyhát hoztunk létre a Leányka tagbölcsődében, amivel szavatolhatjuk a speciális diéta szerint étkezőknek megfelelő menüt.
Elkészült a gluténmentes konyha

Önkormányzatunk egyik legfontosabb feladata a minőségi gyermekétkeztetés biztosítása, különös tekintettel a speciális diéta szerint étkezők igényeinek kiszolgálása.

A glutén egy olyan allergén, aminek biztonságos kizárása csak teljes elkülönítéssel oldható meg. Az újonnan megépített 29 négyzetméteres helyiségben a szabványoknak megfelelően alakítottuk ki a funkciós tereket és a konyhatechnológiai berendezéseket. A dolgozóknak készült külön öltöző is garantálja a teljes gluténmentességet.

Diétás szakács dolgozik az intézményben, az étlapot pedig dietetikus állítja össze.

A beruházás összesen 37 millió forintból valósult meg: az építészeti, gépészeti és elektronikus felújítások 20, az új gépek, berendezések, eszközök 14, az előkészítés és a terveztetés pedig 3 millió forintba került.

Fotók: Horváth Tamás

Süti tájékoztató Süti beállítások Sütik törlése