Ugrás a tartalomra

Elkészült a Városház téri kiszélesített buszperon - Frissítve!

2017. augusztus 21. hétfő
A korábbi veszélyesen keskeny buszváró átépítése augusztus 9-én kezdődött el, majd – a BKK ígéretének megfelelően - az ünnepi hétvégére be is fejeződött. Az új peronon fedett buszvárót is elhelyeztek.
Elkészült a Városház téri kiszélesített buszperon - Frissítve!

Az elkészült buszperon a korábbinál sokkal szélesebb, így csúcsidőben is biztonságosan várakozhatunk.

 

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a Budapest Közút Zrt. megkezdte a Városház téri buszperon átalakítását, mely eddigi 80 centiméteres szélességével balesetveszélyessé tette a megállóban várakozást. A területen elkészültek a járdasüllyesztések és taktilis burkolatok is, így a látássérültek számára is könnyebbé válik a közlekedés. A peron szélesítése mellett maradt hely az autósoknak, hogy a megállóban várakozó buszt kikerüljék.

 

A kerületi önkormányzat a BKK-tól kisebb változtatást kért, a még jobb használhatóság érdekében. Így felvetette, hogy amennyiben lehetséges, helyezzék át a zebra melletti új közlekedési táblát, hogy az ne zavarja a gyalogos közlekedést. A BKK szerdára ígért választ az ügyben.

 

FRISS INFORMÁCIÓ: Az önkormányzat kérését követően a a zebra melletti területen a kérdéses közlekedési táblát szerdán az elválasztókorláthoz közelebb helyezte a kivitelező, így nem zavarja a továbbiakban a gyalogos közlekedést.

 

FOTÓ: KOCSIS ZOLTÁN, HIRSCHBERG JUDIT ::

 

Elkészült a Városház téri kiszélesített buszperon - Frissítve!