Ugrás a tartalomra

Elkezdődik a tanév

2023. augusztus 29. kedd
Az önkormányzat számos formában támogatja az iskolakezdést
Elkezdődik a tanév

Pénteken elkezdődik az iskola. A 2023/2024. tanítási év első tanítási napja 2023. szeptember elseje, utolsó tanítási napja pedig 2024. június 21. lesz. A tanítási napok száma – a gimnázium, a szakgimnázium és a szakiskola kivételével – valamennyi intézménytípusban száznyolcvan nap. A nappali oktatás munkarendje szerint működő szakgimnáziumban 176, gimnáziumban és szakiskolában 177 nap a tanítási napok száma.

Ekkor lesznek tanítási szünetek
Az őszi szünet előtt utoljára 2023. október 27-én kell iskolába menniük a tanulóknak, a szünet utáni első tanítási nap pedig november 6. lesz.
A téli szünet előtti utolsó tanítási nap december 21., a szünet utáni első tanítási nap pedig 2024. január 8.
A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 27., a szünet utáni első tanítási nap pedig 2024. április 8.

Támogatások az iskolakezdéshez
Önkormányzatunk települési támogatások nyújtásával a tanévkezdés idején is segíti az iskoláskorú gyermekeket nevelő rászoruló családokat. Mint arról már beszámoltunk, rendkívüli gyermeknevelési támogatás igényelhető a kiskorú gyermek neveléséhez kapcsolódóan (így különösen iskoláztatásához), amelynek összege gyermekenként 20 ezer forint.
Amennyiben egy kerületi középiskolás a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény alapján az intézményi étkeztetés térítési díjának ötvenszázalékos kedvezményére jogosult, az önkormányzat a díj további ötven százalékát fedezi. Ezzel gyakorlatilag ingyenessé válik a tanuló étkezése a menzán, akkor is, ha a gyermek nem kerületi középiskolába jár. Az Egyesített Bölcsődében 120, a XXII. kerületi Egyesített Óvodában 593, a kerületi általános iskolákban 302 gyermek fog ingyenesen étkezni, és 1046 általános iskolai tanuló részesül 50 százalékos kedvezményben.
Ezenfelül Budafok-Tétény önkormányzata rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek esetén a család részére évente kétszer, augusztus és november hónapban pénzbeli támogatást, a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára alkalmanként emelt összegű támogatást folyósít.
A támogatások iránti kérelmet személyesen (Hatósági Iroda Szociális Ellátási Csoport, 1225 Bp., Nagytétényi út 264.), ügyfélfogadási időben (hétfőn 13.30–18.00, szerdán 8.00–12.00 és 14.00–18.00, pénteken 8.00–12.00 óra között), postai úton vagy Ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani.
Az önkormányzatunk által nyújtott támogatásokról szóló információk, illetve a támogatások igényléséhez szükséges formanyomtatványok megtalálhatók a https://budafokteteny.hu/ugyintezes/szocialis-ellatasi-csoport linken.

Ajándék az elsősöknek
A 2023/2024. tanévben iskolai tanulmányaikat megkezdő, valamennyi kerületi általános iskola első osztályos tanulójának ajándékcsomagot is ad az önkormányzat, amelyet a tanévnyitó ünnepségeken osztanak ki részükre. Összesen 557 gyermek kap csomagot, melynek tartalma: hátizsák, köszöntő, vignetta, órarend, hegyező, gyakorlófüzet, uzsonnásdoboz, színesceruza-készlet vonalzóval és jelvény.

(VH)