Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a Szent Mihály-napok

2022. szeptember 21. szerda
A „Poros” zenekar előadásával nyitották meg a rendezvénysorozatot
Elkezdődött  a Szent Mihály-napok

A Budatétényi Polgári Kör által szervezett hagyományos Szent Mihály-napok nyitórendezvénye is volt a „Poros” zenekar előadása a Vojnovich–Huszár-villában. Tóth Melinda, a Budatétényi Polgári Kör elnöke elmondta: számos programmal várják a vendégeket az idei rendezvénysorozaton is, lesz kiállítás a Radóczy Galériában, hagyományos sváb főzőverseny és vásár, a gyerek labdarúgók pedig focikupán mérhetik össze tudásukat a Vitéz Pokorny József Sporttelepen.

A Budatétényi Polgári Kör által szervezett hagyományos Szent Mihály-napok nyitórendezvénye is volt a „Poros” zenekar előadása a Vojnovich–Huszár-villában. A „Poros” zenekar előadás-sorozatát a járvány egy évre megtörte, és 2020 szeptembere után most ismét hallhattuk a zenéjüket és csatlakozhattunk a gyimesi lánctáncokba a hangverseny után tartott táncházban. Szabad téren élvezhettük a remek ritmusú mezőségi gyorsakat és lassúakat. A vendégként fellépő Fekete Bori éneke tökéletesen illeszkedett a zenekar zenéjéhez, a szólóban előadott népdalai pedig külön élményt jelentettek. Fekete Bori megénekeltette a hallgatóságot is, a vendégek lelkesen kapcsolódtak a közös éneklésbe. Az előadás után a villa kertjében a házigazda Fodor család egy pohár borral kínálta meg vendégeit, a koccintást a már hagyományossá váló táncház követte.

Szinte mindenki csatlakozott a lánctáncos körhöz. A zenekar tagjai Porteleki László „Poros” (hegedű), Porteleki Áron (brácsa, ütőgardon), Fekete Antal „Puma” (brácsa) és Szabó Csobán Gergő (bőgő) voltak. A gyimesi lánctáncokat Helbich Anna tanította be és vezette. Az előadást a Budatétényi Polgári Kör szervezte. Tóth Melinda, a polgári kör elnöke köszöntő-, megnyitóbeszédet mondott. 

Elkezdődött  a Szent Mihály-napok