Ugrás a tartalomra

Elkezdődött az advent

2022. december 03. szombat
Nagytétényben Karsay Ferenc, Budafokon Szepesfalvy Anna is gyújtott gyertyát
Elkezdődött az advent

Hétvégén Budafok-Tétényben is elkezdődött a karácsonyvárás, a Jézus születésére való felkészülés. Kerületünkben vasárnap két helyszínen, a Szelmann Házban és a Magdolna Udvarban is meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját.

Advent első napja alkalmából a nagytétényi Szelmann Házban vasárnap délelőtt családi programot rendeztek. Az adventi koszorú első gyertyáját Karsay Ferenc gyújtotta meg, miután megnyitotta a XV. Családi Adventet.

A polgármester Agócs Gergely népzenész szavait idézte a hagyományról, és a házban megrendezett esemény jelentőségéről beszélt.

– Azért van nyitva ez a ház, és azért próbáljuk meg a leghosszabb ideig biztosítani a finanszírozását, hogy önök együtt lehessenek, hogy mi együtt lehessünk – mondta a kerület vezetője.

A délelőtt folyamán fellépett a Nádasdy Néptánccsoport, a Passe és a Dance Is My Life tánccsoportok, a Hugonnai Vilma Általános Iskola diákjai, valamint a Kis Amadeusz Zenekar, miközben a kézművesek portékáikat kínálták, és a gyerekek az arcfestésnek és a csillámtetoválásnak köszönhetően új külsőt öltöttek.

A Magdolna Udvarban Szepesfalvy Anna alpolgármester a jelenlévőknek meghitt, boldog és békés adventi időszakot kívánva délután négy órakor gyújtotta meg az első gyertyát az adventi koszorún.

Az ARTÉR Művészeti Egyesület művészei már három órától várták a workshopjuk (műhelymunka – a szerk.) iránt érdeklődő családokat. A társasjátékozás, színezés, fotogram-, képeslap- és lámpakészítés mellett néhány művészeti alkotást is meg lehetett venni a minivásáron. A programot az öt órakor kezdődő filmvetítés zárta.

Tamás Angéla