Ugrás a tartalomra

Ellenőrzés a közkonyhán

2023. március 24. péntek
Karsay Ferenc polgármester és Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester személyesen tekintették meg, hogyan készül a kerületi gyerekeknek a menza.
Ellenőrzés a közkonyhán

Karsay Ferenc polgármester és Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester, két szülővel és egy kerületi iskolaigazgatóval tekintette meg az Adyligeti Rendészeti Szakgimnázium főzőkonyháját. Innen szállítják ki ugyanis naponta az ételt a budafok-tétényi közoktatási intézményekbe. A közkonyhán lépésről lépésre bemutatták az ételkészítési folyamatokat. A bejárás végén pedig meg is kóstolhatták a menüt.

Az utóbbi időszakban Karsay Ferenc polgármester és Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester több iskolai menzát meglátogatott, és személyesen ellenőrizte az ételek minőségét.

A városvezető hangsúlyozta: továbbra is azon dolgozunk, hogy minden óvodás és iskolás minőségi meleg ételt kapjon, ezért folytatom a menzaellenőrzést a következő hetekben. Karsay Ferenc leszögezte: az a célunk, hogy mind a gyerekek, mind a szülők elégedettek legyenek a napi menüvel

A decemberi ülésén a képviselő-testület döntött arról, hogy többletforrást biztosítanak a közétkeztető cég számára, amelyet érzékenyen érintett, hogy elszabadultak az energia- és élelmiszeralapanyag-árak. Cserébe azt kérték, hogy javuljon az ételek minősége, és biztosítsák a folyamatos konzultáció és ellenőrzés lehetőségét a szülők számára is.

Fotók: Horváth Tamás