Ugrás a tartalomra

Emeljük fel szívünket Budafok-Tétényben!

2024. október 17. csütörtök
Lezajlott a sikeres komolyzenei programsorozat.
Emeljük fel szívünket Budafok-Tétényben!

Szeptemberben lezajlott a kerületben a nyár esti, komolyzenei programsorozat, a Sursum Corda. A zárókoncerten, szeptember 27-én Hegedűs Endre játszott a Cziffra György Nagytétényi Közösségi Színtér színpadán. A műsorban a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész előadásában a szólódarabok mellett Hegedűs Katalin közreműködésével olyan különlegességeket is hallhatott a közönség, mint Mozart 4 kézre írt C-dúr szonátája vagy Debussy négykezes Kis szvitje.

A minifesztivál a hónap első napján kezdődött Bábel Klára hárfaművész előadásával. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának szólóhárfása a budatétényi Szent István király templomban adott ingyenes koncertet.

A Sursum Corda következő hangversenyén Kovács Zalán László Apáczai János-díjas tubaművész vezetésével az 1998-ban alakult Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes műsorát élvezhettük a Klauzál Ház kertjében. A klasszikus rézfúvós kvintettel, amely 2007-ben megkapta az Artisjus Alapítvány különdíját, vendégművészként a Csillag születik egykori győztese, Mészáros János Elek operaénekes is fellépett. Az énekes szívesen vette a felkérést, ugyanis több mint harminc éve presbiter, így közel állnak hozzá az ilyen jellegű előadások, ahogy a templomi éneklés is.

Kovács Zalán László, az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium művésztanára és egyben igazgatója, 2023-ban vette át a Stúdió Liszt Kft.-től az akkor már 23 éve Hegedűs Endre és felesége, Hegedűs Katalin által szervezett Sursum Corda megrendezését.

A tubaművész idén, a 17. Sursum Corda fesztivál harmadik estjén a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium művésztanárait egy színvonalas hangverseny keretében mutatta be a közönségnek a budafoki református templomban.

Tamás Angéla