Ugrás a tartalomra

Épülnek a Balatoni úti körforgalmak, így változik a közlekedés a környéken

2018. november 09. péntek
A biztonságos közlekedés érdekében a Balatoni úton két körforgalom épül a Tanító utcai és a Háros utcai csomópontokban. A kivitelezés miatt november 12-től forgalmirend-változásokra számíthatnak az arra közlekedők.
Épülnek a Balatoni úti körforgalmak, így változik a közlekedés a környéken

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában, a BKK Zrt. beruházásában két körforgalom épül a  Balatoni úton, a Tanító és a Háros utcai csomópontokban, valamint egyúttal a köztük lévő útszakaszt is felújítják. A munkák a Tanító utcai csomópontnál már elkezdődtek, a kivitelezés következő ütemében, amely november 12-től várhatóan december közepéig tart, nagyobb forgalmirend-változásra számíthatnak az arra közlekedők – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ.

Épülnek a Balatoni úti körforgalmak, így változik a közlekedés a környékenÉpülnek a Balatoni úti körforgalmak, így változik a közlekedés a környéken

Épülnek a Balatoni úti körforgalmak, így változik a közlekedés a környékenA forgalomterelés alatt a körforgalom Tanító utcai torkolati része és a benzinkút bejárata melletti körpálya szakaszát építik meg. A munkák ideje alatt egy-egy forgalmi sávon lehet majd haladni, amelyeken 30km/h-s forgalomkorlátozás lesz érvényben. A centrum irányába haladóknak a benzinkút felé menő balra kanyarodó sáv is járható marad. A Tanító utca az ütem idejére zsákutca lesz a Pedellus utca felől, a Balatoni útról a Tanító utcába nem lehet majd bekanyarodni.

A BKK tájékoztatása szerint a forgalomkorlátozás érinti a 150-es jelzésű autóbuszjárat útvonalát, így az november 12. és december 16. között mindkét irányban terelve, a Kőérberki utca - Tegzes utca útvonalon jár és érinti a 250-es busz Hír utca, valamint Jogar utca elnevezésű megállóit. A Tanító utcában, illetve a Pattantyús utcában 1-1 autóbusz-megállóhelyet ideiglenesen megszüntetnek. A Tegzes utcában, a Hír utcai kereszteződés mellett, továbbá a Jogar utcánál, a 250-es és 250B jelzésű buszok meglévő megállóhelyein lesznek ideiglenes megállóhelyei a 150-es autóbusz járatnak. A 141-es autóbusz Antalháza megállóját az építkezés idejére áthelyezik.

Térkép forrása: https://kozut.bkkinfo.hu/