Ugrás a tartalomra

„Érzem, hogy szeretni fognak…”

2022. szeptember 22. csütörtök
Mátyus János két döntetlennel kezdett a bajnokságban a BMTE csapatával
„Érzem, hogy szeretni fognak…”

Sajnos, a kudarcsorozatnak és a tabellán elfoglalt utolsó helynek meglett a következménye: közös megegyezéssel szerződést bontott a klub Csizmadia Csaba vezetőedzővel. Immár másodszor, de könnyen lehet, hogy ezúttal végleg. A BMTE új szakvezetője Mátyus János, aki a Szentlőrinc és a Dorog elleni döntetlennel mutatkozott be a kispadunkon.

A 47 éves, játékosként 34-szeres válogatott szakember futballozott a Budapest Honvéd, a Ferencváros, a Győr és a Tatabánya csapatában, külföldön pedig a német Energie Cottbust, a skót Hiberniant és az osztrák Admira Wackert erősítette. Edzőként Tatabányán, a REAC-nál, Pápán, Nyíregyházán, Szombathelyen és legutóbb Sopronban dolgozott.

Vele érkezett a Promontor utcába a brazil Felipe Matos asszisztensedző, akivel Sopronban és Szombathelyen már sikeresen dolgozott új vezetőedzőnk.

– Egyszer már korábban is felmerült, hogy esetleg Budafokra jövök edzőnek, de akkor másképp alakult – mondta lapunknak a hatalmas termetű mester. – Budafok különleges környezet, ahogy a szlogen mondja, kisváros a nagyvárosban, itt mindenki ismer mindenkit, és például csak most tudtam meg, hogy 1950-ig önálló település volt, csak 72 éve csatolták a fővároshoz. A klubház falaiból szinte sugárzik a történelem, megható volt belépni a legendás étterembe, ahol találkoztam még németül beszélgető öreg svábokkal is. Érzem, hogy itt szeretni fognak az emberek, persze csak akkor, ha sikeres leszek a csapattal.

Egy biztos: Mátyus nagy fába vágta a fejszéjét, amikor elvállalta a sereghajtó helyen tanyázó BMTE irányítását.

– Ennek ellenére nagy lendülettel fogtam munkába, az első hét edzései nagyszerű hangulatban teltek, mígnem a Szentlőrinc elleni meccsünk reggelén kiderült, négy alapember is covidos lett. Rájuk sajnos még most vasárnap, a Dorog ellen sem számíthattunk – mondta a mester.

A Szentlőrinc (1-1) és a Dorog (0-0) ellen megszerzett egy-egy pont még nem mozdította el az utolsó helyről a csapatot, de Mátyus bízik benne, hogy előbb-utóbb beindul a szekér.

– Úgy vélem, a játékoskeret alkalmas arra, hogy előrelépjünk a középmezőnybe, ami felé komoly lépést tehettünk volna vasárnap Dorogon. Ugyan a védelemnek sikerült nullára lehozni a meccset, de sajnos a csatársornak is. Valahogy meg kell találnunk a módját a helyzetek értékesítésének.

Az tényleg kulcsfontosságú lenne.

Ch. Gáll András

 

Javuló játék, két győzelem

Csapatunk az interjúnk elkészítése óta beváltotta az új edző reményeit. A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában a Békéscsaba együttesét fogadta a BMTE Stadionban. Az első félidő hajrájában Adorján Krisztián találatával megszereztük a vezetést, amelyet végig jobban játszva riválisunknál, meg is tartottunk. Múlt szombaton a Magyar Kupa 3. fordulójában a Tolna megyei Bölcske otthonába látogattunk, ahol 2-1-es győzelemmel jutottunk tovább a következő fordulóba.