Ugrás a tartalomra

Európa-bajnok a kerületi Passe Tánccsoport duója

2018. július 04. szerda
Június végén, Budapesten rendezték meg a modern táncok Európa-bajnokságát, ahonnan a budafok-tétényi Passe Tánccsoport kettőse hozta el korosztálya aranyérmét.
Európa-bajnok a kerületi Passe Tánccsoport duója

2018. június 22. és 24. között rendezték meg Budapesten a EurOpen Modern Dance Championshipet — azaz a modern táncok Európa-bajnokságát —  melyről a kerületben működő Passe Tánccsoport duója kiemelkedő teljesítményének köszönhetően aranyéremmel térhetett haza.

A kettős tagjai: Bardócz-Bánhidi Zsófia és Mányoki Emma, akiket Czene-Bánhidi Petra művészeti vezető készített fel, és kortárs-modern (Contemporary-Modern) kategóriában indultak a bajnokságon.

A lányok az év elején még a legkisebb, azaz a „mini” korosztályban versenyeztek, az Európa- bajnokságon azonban már a „kid” csoportban kellett helyt állniuk a nemzetközi zsűri előtt.

A Pestszentimrei Sportkastélyban rendezett Európa-bajnokságra csak kvalifikációval lehetett kijutni, ami a lányok kiváló munkájának köszönhetően sikerült. Eredményességüket mi sem támasztja alá jobban, minthogy a duó idén csak aranyérmet szerzett és egész évben ranglistavezetők voltak. Ezt a sikerszériát folytatva megnyerték korosztályuk versenyét, ezzel pedig Európa-bajnokok lettek.

Európa-bajnok a kerületi Passe Tánccsoport duója