Ugrás a tartalomra

Extrém sportolók a Piactéren

2017. május 14. vasárnap
A 43. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében május 11-én mindenkit a térre hívtak a Hegeshow Extrém sportolói. A csapat tagjai triál, break és parkour elemekkel szórakoztatták a Piactérre látogatókat. A csapat Guinness rekordra készülő alapítója, Hegedűs László nyilatkozott a budafokteteny.hu-nak.
Extrém sportolók a Piactéren

Mióta foglalkozol a triállal?

  • Magával a sporttal több mint 15 éve, profi szinten 7 éve, ekkor kezdtem el versenyeken is részt venni, azóta a világ 10 legjobb versenyzője közé is sikerült bekerülnöm.

Napi hány órát kell ehhez gyakorolni?

  • Nagyon változó, mikor elkezdtem ezt a sportágat, akkor 13 éves voltam, és annyira imádtam csinálni, hogy lent voltam éjjel-nappal. A későbbiekben, ahogy kezdett profivá válni az egész, inkább a minőségi, mint a mennyiségi edzésekre törekedtem. Ez azt jelenti, hogy heti 5-6 alkalommal 2 órát foglalkozok konkrétan a triál résszel, emellett rengeteget nyújtok, illetve különböző kiegészítő sportágakkal foglalkozom, hetente többször járok konditerembe is.

Hogyan tudtok ennyire lazák maradni, miközben veszélyes dolgokkal foglalkoztok?

  • Igyekszünk pozitív mentalitást közvetíteni az emberek felé, mindemellett koncentrációt is igényelnek a gyakorlatok. Tehát amikor mosolygunk, tapsot kérünk a közönségtől, sok esetben az jár a fejünkben, hogy az elemen mit, hogy csináljak, hogy az a lehető legbiztonságosabb legyen.

Hogy áll össze a Hegeshow csapata?

  • Igyekszünk a legkülönbözőbb látványos sportágakat képviselni, mint például a gördeszka, a break, parkour és a triál. Nagyon összeszoktunk már a pályán, ami nem csoda, hiszen a másik bicajos sráccal egy óvodába jártunk, és egyszerre kezdtük el a kerékpározást is. Mindenkit arra buzdítok, hogy ha valamit csinál, abban legyen kitartó, ez nem csak egy közhely, ha beleteszed az energiát, az meg fogja hozni az eredményét.

Merre tovább?

  • A következő fellépésünk Miskolcon lesz, ezzel párhuzamosan egy Guinness rekordra is készülök, ahol két, egymástól három méter egy centire lévő korlátot szeretnék átugrani.  

 

(Tóth Eszter)