Ugrás a tartalomra

Ez történt a májusi testületi ülésen

2018. május 30. szerda
A testületi ülésen a képviselők jóváhagyták a tavalyi év közbeszerzési eljárásairól szóló tájékoztatást, valamint a Budafok-Tétény ötéves Gazdasági Programjának 2017-es teljesítéséről szóló beszámolót is. Nyugdíjba vonuló kollégákat és a hónap művészét is köszöntötték május 24-én.
Ez történt a májusi testületi ülésen

A testületi ülés előtt köszöntötték a hónap művészét, Hegedüs Katalint, aki egyszerre zongoraművész és példás családanya, akinek olyan sikeres koncertsorozatok kötődnek a nevéhez, mint a belvárosi Holdfény Estek vagy a kerületben tartott Sursum Corda hangversenyek. Férje Hegedűs Endre Liszt- és Kossuth díjas zongoraművész, akivel 39 éve élnek boldog házasságban.

Köszöntötték a Polgármesteri Hivatal nyugállományba vonuló kollégáit, Dudásné Jenei Máriát, a Városfejlesztési- és üzemeltetési iroda munkatársát, valamint Polgár Istvánt, aki a hivatal gépkocsivezetőjeként vált megbecsült munkatárssá. Karsay Ferenc polgármester jó egészséget, nyugodt, kiegyensúlyozott nyugdíjas éveket kívánt a búcsúzó kollégáknak.

A testületi ülésen a képviselők jóváhagyták a Polgármesteri Hivatal 2017. évi belső ellenőrzési jelentését és összefoglalóját, amely érintette többek között a Védőnői Szolgálat 22-t és a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft.-t is. Az átláthatóság jegyében, kormányrendelet alapján végzett vizsgálat szerint az önkormányzat által fenntartott költségvetési szerveknél jól működik a belső kontrollrendszer, a szervezeti struktúrák kialakítása megfelelő, így alkalmasak a feladatok ellátására.

A képviselő-testület elfogadta a tavaly az önkormányzatnál és az önkormányzat gazdasági társaságainál lefolytatott közbeszerzési eljárásokról szóló beszámolót, amely tartalmazza többek között a beszerzés tárgyát, a szerződés értékét és a nyertes ajánlattevőt is. Ilyen projekt például a József Attila lakótelep vagy a Szakrendelő felújítása. Az önkormányzat közbeszerzési eljárásairól szóló beszámoló itt, az önkormányzat gazdasági társaságai által lefolytatott közbeszerzési eljárásokról szóló beszámoló itt érhető el.

A 2015-ben elfogadott ötéves Gazdasági Program részeként évente számot kell adni a programban megfogalmazott célok időszakos teljesüléséről. A hosszútávú, stratégiai terv kiemelt feladatként tűzte ki az utak leburkolását és a járdák fejlesztését. Ennek megfelelően 2017-ben 9 helyszínen épült szilárd burkolatú út, ebből 5 helyszínen kétoldali, 4 helyszínen egyoldali térkő járdával. A közbiztonság növelése érdekében az előző évben is fenntartotta a Budafok-Tétényi Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatását az önkormányzat. Az e célra fordított összeg 2017-ben 3 millió forint volt. A kerületi egészségügyi ellátás legnagyobb kihívása 2017-18-ban a Káldor Adolf Szakrendelő épületének teljes belső felújítása – a megújult, korszerű szakrendelő 2019 januárjától várja majd a pácienseket. A beszámoló az adópolitikától a környezetvédelmen át a közlekedésfejlesztésig tárgyalja az elmúlt időszakban elért eredményeket és a még megvalósítandó feladatokat. A képviselő-testület által elfogadott beszámoló itt érhető el.

A testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek és a részletes napirendek itt érhetők el.