Ugrás a tartalomra

Ez történt a szeptemberi testületi ülésen

2018. szeptember 18. kedd
A nyári szünet utáni első testületi ülésen, szeptember 13-án döntöttek a születési sérült gyerekek támogatásával foglalkozó Gézengúz Alapítvánnyal kötött szerződés meghosszabbításáról, valamint a Bursa Hungarica pályázathoz való csatlakozásról is.
Ez történt a szeptemberi testületi ülésen

Ez történt a szeptemberi testületi ülésen

A képviselők köszöntötték az augusztus 20. alkalmából Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Lázár Csabát, a Magyar Katolikus Rádió vezető bemondóját, színművészt, rendezőt.

Emlékéremmel köszöntötték Kolláthné Hollósy Ritát, a Budatétényi Polgári Kör év elején leköszönt elnökét, aki munkájával hozzájárult a budafok-tétényi civil élet fellendítéséhez, különös tekintettel a civil szervezetek közti kapcsolatokra. Ezután bemutatkozott a Budatétényi Polgári Kör új elnöke, Tóth Melinda, akit januárban bíztak meg a kör vezetésével.

Köszöntötték Bányai Gábor Bertalan keramikus iparművészt, akinek a Szeptember hónap művésze címet adományozták. A születése óta a kerületben élő művész az alkotás mellett a kerületi gyerekek oktatásában is részt vesz, a Rózsakerti Demjén Iskola növendékeit tanítja rajzolásra, alkotásra.

A képviselő-testület tagjai döntöttek arról, hogy az előző évekhez hasonlóan az önkormányzat továbbra is együttműködik a Gézengúz Alapítvánnyal, akik kerületi koraszülött vagy sérüléssel született gyerekekkel foglalkoznak. A 2023 szeptemberéig megújított együttműködésnek köszönhetően az alapítvány támogatni tudja a kerületi, eltérő fejlődésmenetű kisgyerekeket nevelő családokat, akik így díjmentesen vehetnek részt többek között szűrővizsgálatokon, gyógytornán és -úszáson, valamint gyermekpszichológiai foglalkozásokon. Az alapítvány gyógypedagógiai tanácsadással is segíti a szülőket, valamint a gyerek nevelésében, oktatásában résztvevőket.

Az önkormányzat hússzal bővíti a bölcsődei férőhelyek számát. Az önkormányzat hozzá fog járulni a nem állami bölcsődét igénybe vevők térítési díjához – jövedelemhatárhoz kötötten –, hogy ezzel is segítse a gyermekek elhelyezését és az édesanyák munkába állását. Az a gyermek, aki viszont részesül a törvény szerinti ellátásban, viszont a szülő nem dolgozik és nem tanul, nem lesz bölcsődére jogosult.

A testület döntött arról is, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is csatlakoznak a Bursa Hungarica programhoz, amellyel a felsőoktatásban tanulókat részesítik szociális támogatásban. Az ösztöndíj megpályázásának feltételei hamarosan elérhetőek lesznek a Városházi Híradóban, valamint a www.budafokteteny.hu honlapon is.

Döntöttek a vitéz Pokorny Endre sportösztöndíj nyerteseiről is: Fehér Péter Dániel, Gáll András és Kőszegi Mira részesült az elsimerésben jó sport- és tanulmányi eredményüknek köszönhetően. A testület tagjai elfogadták a 2018-as költségvetés I. féléves teljesítéséről szóló tájékoztatást is. A bevételeket és kiadásokat tartalmazó tájékoztató alább érhető el.

A testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek és a részletes napirendek itt érhetők el.

Fotók: Földházi Árpád, Kutas Endre