Ugrás a tartalomra

Ez történt az októberi testületi ülésen - Videóval frissítve!

2017. október 25. szerda
A Városházán köszöntötték a hónap művészét, döntöttek a kerületi reklámok, óriásplakátok megadóztatásáról, valamint beszámoltak a Budafoki Szomszédok Piacának elmúlt két éves működéséről is. Az eddigi tapasztalatok alapján módosították a piac házirendjét
Ez történt az októberi testületi ülésen - Videóval frissítve!

A testületi ülés előtt köszöntötték október hónap művészét, Hernusz Ágnest, akinek a Budafok-Tétényt rajzos formában megjelenítő kifestőkönyvet köszönhetjük. Ebből egy-egy példányt ajándékozott a képviselőknek, de a kerületi iskolakezdők is találkozhattak már vele. Hernusz Ágnes általános iskolás kora óta foglalkozik a képalkotással, a pécsi Művészeti Szakközépiskolában, majd a Képzőművészeti Egyetemen tanult, ahol 1998-ban végzett képgrafika szakon. Az egyetem elvégzése után egy festő-restaurátor csapattal dolgozott, majd háttereket festett különböző rajzfilmekhez. 12 éve él Budafokon férjével és öt gyermekével. Karsay Ferenc polgármester köszöntötte őt az önkormányzat nevében.

Az ülésen Németh Zoltán alpolgármester előterjesztésére,  az önkormányzat törvényi kötelezettségének eleget téve tárgyalták a reklámok és reklámhordozók elhelyezésének szabályairól szóló javaslatot. Szintén törvényi kötelezettségből eredően - az előzetes vizsgálatok, listaárak figyelembevételével - meghatározták a reklámhordozók után fizetendő építményadó mértékét 12.000Ft/m2/év összegben. Ez és a 2018. január 1-jén hatályba lépő, reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezését, alkalmazásának követelményeit érintő változások a szándék szerint segítik, hogy a reklámfelületek nagyobb összhangban legyenek a budafok-tétényi városképpel.

A 2015 óta üzemelő Budafoki Szomszédok Piaca is téma volt az ülésen. Az előterjesztésben ismertették a piac eddigi működését, és beszámoltak azokról a kisebb beruházásokról, amelyeket az elmúlt két évben a látogatói visszajelzések alapján hajtottak végre — ilyen volt például a dézsás növények kihelyezése, az utcabútorok és az ivókút telepítése, valamint a Mihalik utcai parkoló szalagkorlátjának megépítése is. Az eddigi tapasztalatok alapján javaslatot tettek a Piac házirendjének módosítására is, ez főleg a bérlőket érinti, akiket külön tájékoztat az önkormányzat. A látogatók szempontjából üdítő változás is került az október 24-én életbe lépő házi rendbe: tilos a piacon alkoholt fogyasztani és az erre kijelölt helyen kívül dohányozni. A házirend módosításán felül az önkormányzat növeli a piac és a Piactér biztonságára ügyelő őrök számát, hogy ezzel is elősegítse a kulturált és színvonalas vásárlást mindenki számára.

A testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek és a részletes napirendek itt érhetők el.

FOTÓ: KOCSIS ZOLTÁN ::

A Promontor TV összeállítása: