Ugrás a tartalomra

Farsangi mulatság a Varázskastély Tagóvodában

2020. március 07. szombat
Óratorony, villamos és huszárok sokasága az óvodai jelmezbálon
Farsangi mulatság a Varázskastély Tagóvodában

A farsang az egyik legjobban várt időszak a gyerekek életében, hiszen ilyenkor felhőtlenül mulathatnak, táncolhatnak és beöltözhetnek, akinek vagy aminek csak szeretnének. A kerület összes tagóvodájában tánc, ének és izgalmas ügyességi versenyek várták a kicsiket.

Elvarázsolt hangulat fogadta a gyerekeket és a szülőket február 12-én a Varázskastély Tagóvodába belépve. Színes, vicces farsangi díszek és jelmezbe öltözött óvodapedagógusok fogadták a kicsiket, akik szintén beöltöztek valakinek vagy éppen valaminek. Tiszteletét tette ezen a napon az óvodában jó néhány huszár, a Jégvarázs mese hősnője, Elza, egy 21-es villamos és egy hatalmas óratorony is. A jelmezbemutató után ügyességi versenyeken vehettek részt a gyerekek és a szülők. Volt szörp- és csokigolyóevő verseny, valamint táncolás és farsangi dalok éneklése, amit nagyon élveztek a kicsik. Ebéd előtt még egy zenekar is érkezett az óvodába, akik olyan bulit rendeztek, hogy az óvodások kifulladásig táncoltak.

A Leányka Tagóvodában is nagy buli volt február 18-án. A gyerekek már januárban elkezdtek készülni a farsangra. Az óvodapedagógusok feldíszítették az óvodát, mindenhol színes díszek lógtak, a falakat az óvodások által készített alkotások díszítették. Méhecske, taxisofőr, katica, királylány és robot, csak néhány jelmez, amit a gyerekek szülői segítséggel elkészítettek otthon. Minden csoportszobában más és más versenyjátékot találtak ki az óvó nénik. Nagy kedvenc volt az evőverseny és a célba dobás is. A rengeteg játék után a Szélrózsa Együttes tagjai muzsikáltak a gyerekeknek. A hagyományőrző zenekar rendszeres vendége az óvodának, most is nagyon színvonalas műsorral érkeztek. Tündik Tamás, a Gyepűk Népi Alapítvány elnöke mindig megmagyarázta a dalok és a furcsa kifejezések jelentését a népi énekek után. Különböző hangszerek is megszólaltak, mint például a duda és a tekerőlant. „Hoztunk mezőföldi és dél-alföldi ugrós, valamint csárdás muzsikát, melyekre tánclépéseket tanítunk meg a gyerekeknek” – mondta Tündik Tamás. A mulatság végére egy színes állat is előkerült, amit vidáman követtek a gyerekek, miközben táncoltak és énekeltek a csoportszobában.

(Viszkocsil Dóra)