Ugrás a tartalomra

Fejlesztések Akaliban

2018. augusztus 30. csütörtök
A mai kor elvárásainak figyelembevételével újította fel Budafok-Tétény önkormányzata közel 13 millió forintból a Balatonakaliban található tábor összes faházának elektromos hálózatát.
Fejlesztések Akaliban

Az eddigi elavult 24 voltos feszültség helyett most már a szabványos, 230 voltos hálózatot vezették be a házakban, és minden ágy mellé szereltek konnektorokat a mobiltelefonok töltésére.

A fejlesztésnek köszönhetően új vezetékek, ledes világítótestek és több konnektor került a házakba. A 30-40 éves épületeket folyamatosan karbantartja és korszerűsíti az önkormányzat, hogy a kerületi diákok és a családok jól érezhessék magukat a nyaralás ideje alatt. Az elektromoshálózat kicserélése mellett egymillió forint értékben új elválasztó falakat építettek a női és a férfi mosdókba. Az idei évben nagyobb kihasználtsággal üzemeltek a vendégházak, a diákszállás pedig most is telt házas volt. A tanulók a balatoni és a medencei fürdőzés mellett focizhatnak, röplabdázhatnak, pingpongozhatnak és kosarazhatnak is. A jövőbeli tervek között szerepel az apartmanházak ütemezett cseréje. Balatonakali önkormányzata is fejlesztéseket szeretne a következő években, így a tervek szerint a táborhoz vezető út csatornával és szilárd útburkolattal lehetne ellátva, ezzel kapcsolatban még zajlanak a tárgyalások. (Viszkocsil Dóra)