Ugrás a tartalomra

Fejlesztések és szolgálat

2022. november 24. csütörtök
Közösségi térként funkcionál az Ipartestület épülete
Fejlesztések és szolgálat

Önkormányzati támogatással két év alatt felújították a Budafok-Tétény Általános Ipartestület Mária Terézia utca 60. szám alatti székházát, mi több, fejlesztéseket hajtottak végre az épületben. A jövőben közösségi térként is funkcionál a létesítmény, a kerületiek szolgálatában.

– Az Ipartestület épületét az önkormányzat újította fel és alkalmazott benne fejlesztéseket. Az épület tulajdonjoga az önkormányzaté lett, amely ingyen és bérmentve az Ipartestület rendelkezésére bocsátja a létesítményt – tájékoztatta a Városházi Híradót Jurás László, az Ipartestület elnöke. – Kicserélték a nyílászárókat, energiatakarékos megoldásokat alkalmaztak, modern hőszigeteléssel látták el az épületet, és klímaberendezéseket szereltek fel a helyiségekben, precíz mérőórákkal. Mindennek nagy hasznát vesszük most, amikor az energiaárak, a fűtés költségei alaposan megugrottak.

A jövőben az Ipartestület épülete közösségi térként is fog funkcionálni, azaz esküvőket, születésnapokat, különféle ünnepségeket, Mikulás-bulit, céges és egyéb lakossági rendezvényeket bonyolítanak le itt, de közmeghallgatásokra, egyéb rendezvényekre is sor kerül az épületben.

– Szívesen állunk a lakosság rendelkezésére – tette hozzá az Ipartestület elnöke. – A külsős rendezvényekért térítési díjat számolunk fel, és a klímaberendezésekre szerelt mérőórák segítségével az energiafogyasztást is ellenőrizni fogjuk, és ezt természetesen felszámítjuk a helyiségünket igénybe vevőknek. A klímaberendezésekkel sokkal olcsóbban tudunk fűteni, mint a méregdrága földgázzal, szóval igyekszünk alkalmazkodni az energiaválság körülményeihez.

A 110 fő befogadására alkalmas rendezvényterem bármilyen esemény megrendezésére alkalmas Budafok belvárosában. A felújított, 200 négyzetméteres teremhez kiszolgálóhelyiség, öltöző és kert is tartozik, bár utóbbi télen kevésbé csábító lehetőség – tudtuk meg Jurás Lászlótól.

Ch. Gáll András