Ugrás a tartalomra

Feljelentettük a Duna-parti nagyrét rongálóját – videóval frissítve!

2022. február 23. szerda
Eltiltották a terület kezelőjét a további környezetkárosító tevékenységtől.
Feljelentettük a Duna-parti nagyrét rongálóját – videóval frissítve!

A XXII. kerületi közterület-felügyelet jelzése alapján az önkormányzat ellenőrzést tartott a kastélyparkkal szemben, a Duna és a 6-os út között található nagyréten. Azt észlelték, hogy a területen nagy mennyiségű darált, vegyes, házbontásból származó, illetve egyéb ismeretlen anyagokat is tartalmazó építési törmeléket raktak le. Az önkormányzat ezért azonnal megtette a szükséges intézkedéseket és eljárásokat.

A hivatal figyelmeztette a terület tulajdonosát, egyben bejelentést tett a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi, Hulladékgazdálkodási és Bányafelügyeleti Főosztályánál, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságnál – mert attól tartunk, hogy a víz tisztaságát is veszélyezteti a lerakott törmelék –, illetve a dél-budai katasztrófavédelemnél is jeleztük a problémát.

A bejelentések után Budapest főjegyzője ideiglenes intézkedéssel eltiltotta a terület tulajdonosát és kezelőjét a további környezetkárosító tevékenységek gyakorlásától:

  • a terület építési törmelékkel, földdel történő feltöltésétől, hulladék elhelyezésétől;
  • földmunkák végzésétől;
  • kerítés vagy egyéb építmény, nyomvonalas létesítmény építésétől;
  • a gyep feltörésétől;
  • a területen található védett növények mozgatásától, vagy az ilyen növények, illetve azok élőhelyét érintő egyéb beavatkozástól.

 

A XXII. kerületi közterület-felügyelet ezután is folyamatosan ellenőrzi az érintett területet. Az önkormányzat kiemelt célkitűzése a környezetünk megóvása, ezért minden eszközzel fellép a környezetkárosító tevékenységek ellen. Karsay Ferenc polgármester felvette a kapcsolatot a főváros illetékeseivel, egyeztetést és együttműködést kezdeményezve.

https://www.youtube.com/watch?v=ids-CnC0h0Q