Ugrás a tartalomra

„Felkelt a napunk…”

2016. május 31. kedd
A Klauzál Gitár Band és a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola Csilingelő gyermekkórusa és a Passé Táncsoport előadása a Klauzál Házban
„Felkelt a napunk…”

A 42. Budafok-tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál egyik programjaként különleges zenei csemegével lepte meg közönségét a Klauzál Gitár Band és a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola Csilingelő gyermekkórusa a Bujtor István színházteremben. Az István, a király című rockoperából adtak elő részleteket a Passé Tánccsoport és a tizenhárom éves Novák Nanda közreműködésével, Varga Miklós és gyermekei vendégszereplésével – a nagy érdeklődésre való tekintettel két egymást követő előadáson.

A közel száz szereplőt felvonultató produkciót a kórus egyik tagja, a kilencéves Nagy Nikolett nyitotta meg az Ó Szent István dicsértessél című csángó népénekkel, majd Magyar László gitártanár vezetésével és Beer Ágnes vezényletével felcsendültek az oly sokak által ismert és kedvelt rockopera dallamai.

A gyerekek kezdeményezésére fogékony gitártanár és a szokatlan, erőt próbáló feladatok iránt érdeklődő kórusvezető összehangolt munkáját dicséri, hogy hétévestől hatvanévesig mindenki megtalálta a számára megfelelő szerepet. A hatvanhárom tagú, alsó tagozatosokból álló énekkar a Klauzál Ház gitáregyüttesével, Tóth Hanga, Csapó Nelli, Lachmann Móni énekesekkel, Nádor Kristóf dobossal, a fúvós hangszereken játszó Makai Fannival és a hét gitárossal, Zsengellér Tündével, Nádor Balázzsal, Révai Flórával, Kovács Attilával, Vuics Mártonnal, Tárkányi Áronnal és Lázár Dorottyával felejthetetlen koncertet adott. Az est sikeréhez nagyban hozzájárult Czene-Bánhidi Petra versenytáncos tizenhat tanítványa és a Doka Dance Stúdió kiváló táncosa, Novák Nanda is, akik látványos ruhákban táncolták el a népszerű zenéhez összeállított, remek koreográfiát. A nagyszabású programon töröksípot és dudát fújva a művészeti iskola igazgatója, Arató László is részt vett, sőt, meglepetésvendégek is énekeltek: Varga Miklós, valamint gyermekei, Vivien és Szabolcs. A sokak összefogásával és támogatásával megvalósult, a Himnusszal záródó gyermekprodukció végén Karsay Ferenc polgármester megköszönte a szereplőknek az előadást, a zene és tánc nyújtotta élményt, majd gratulált a remek kezdeményezéshez, melynek reményei szerint lesz még folytatása. Budafok-Tétény önkormányzata és a Klauzál Ház a 42. Tavaszi Művészeti Fesztivál alkalmából először a Promontor TV-n élő adásban közvetítette május 9-én este 7-től az István, a király című rockoperát. (Tamás Angéla – Budafokteteny.hu)