Ugrás a tartalomra

Feloldották a kijárási korlátozást

2020. május 20. szerda
Budapesten is hatályon kívül helyezték a kijárási korlátozást, elkezdődött a nyitás a kerületben a közterületeken, a játszótereken és az orvosi rendelőben
Feloldották a kijárási korlátozást

Hétfőtől Budapesten is feloldották a kijárási korlátozást, de életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Így többek között kötelező maszkkal, sállal vagy kendővel eltakarni az arcot az üzletekben, illetve a tömegközlekedésben, továbbá a 65. életévüket betöltöttek továbbra is csak 9 és 12 óra között látogathatják az üzleteket, gyógyszertárakat, drogériákat. Hétfőtől valamennyi üzlet, szolgáltató kinyithatott és látogathatóvá vált.

A vendéglátóhelyek kerthelyiségeiben, teraszán tartózkodás és a fogyasztás megengedett lett, de azok belső tereiben továbbra is csak az ott dolgozók tartózkodhatnak. Szintén kinyithattak a strandok, a szabadtéri fürdők, a szabadtéri múzeumok és az állatkert. A nyitás megkezdődött a kerületben is. Ezt megelőzte a közterületek mellett a játszóterek környezetbarát fertőtlenítése. A biztonságos nyitás vasárnap történt meg, 8 órától. A fertőtlenítés az újranyitás után is folytatódik, a szakemberek heti 2-3 alkalommal megismétlik azt. Ezen túlmenően a játszóterek közvetlen környezetében tájékoztató táblák figyelmeztetik a látogatókat a járványügyi előírások betartására. Fontos szabály a játszótérre belépőknek, hogy minden 18 év feletti személy számára kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése, valamint minden felnőtt számára kötelező a kormányrendeletben előírt, minimum 1,5 méteres védőtávolság betartása.

Feloldották a kijárási korlátozást

Szigorú járványügyi szabályok mellett, fokozatosan indul újra a járóbeteg-szakellátás is a Káldor Adolf Szakrendelőben. Fontos tudni a járóbeteg- szakellátást igénylők esetében, hogy a korábban a koronavírus-járvány miatt törölt betegelőjegyzési időpontok továbbra is érvénytelenek maradnak. A szakrendelés felkeresése előtt minden esetben telefonon kell egyeztetni az illetékes szakorvossal. A betegeket a belső üvegportál előtti fogadótérben működő szűrőponton fogadják, ahol a lázmérés és a higiénés kézfertőtlenítés után ki kell tölteni egy járványügyi kérdőívet. A szakrendelések kizárólag szájat és orrot eltakaró maszk viselésével vehetők igénybe. Akik nem maszkban érkeznek, a szakrendelőben kapnak ilyen védőeszközt.