Ugrás a tartalomra

Felújítják a Bartók Béla úti bölcsődét és óvodát

2019. június 06. csütörtök
Önkormányzati forrásból és pályázati támogatásból korszerűsítik a Bartók ovi épületét, csökkennek a fenntartási költségek, és megújul a játszóudvar is
Felújítják a Bartók Béla úti bölcsődét és óvodát

Az önkormányzat forrásaiból és pályázati támogatásból újítják fel a Bartók Béla úti bölcsődét és óvodát. A beruházás június 3-án indult el, ami azért is jelentős lépés, mert a Bartók Béla úti épületegyüttesben működik az Egyesített Óvoda Bartók Tagóvodája, az Egyesített Bölcsőde Napraforgó Tagbölcsődéje és a Halacska Református Óvoda, amelyek együttes korszerűsítéséről döntött az önkormányzat.

Felújítják a Bartók Béla úti bölcsődét és óvodátMegújítják az épület homlokzatát, valamint elkészítik a lapostető és a homlokzatok hőszigetelését, így mérséklődnek a fenntartási költségek.
A mozgásukban korlátozottak számára is kényelmesen használható parkolót építenek, és akadálymentesítik az intézmény mindhárom bejáratát. A jobb megközelíthetőség érdekében megújítják a Halacska óvoda bejáratánál lévő rámpát, a tagbölcsőde és a tagóvoda bejáratához pedig teljesen újat építenek. A tagbölcsődében akadálymentes mosdót alakítanak ki.

A gyerekek számára igazán meghatározó újítás az udvaron lesz majd. Tavaly új párakapukat kaptak az intézmények, a tagbölcsőde udvarára pedig egy tocsogó került. A homokozók fölé és a tagbölcsőde belső, átriumos udvarára napvitorlákat telepítettek. A 2017-ben kialakított taposóösvény mellett idén gumiburkolatú játszóterületet hoznak létre, így a belső terület is teljes értékű, biztonságos játszóudvarrá válik.

Az önkormányzat saját forrásból új, háromrétegű, hőszigetelő üvegezésű nyílászárókra cseréli az épület homlokzati ablakait és ajtaját.

A munkák befejezésének várható ideje: 2019. augusztus 20.

Az önkormányzat szigorú előírására a munkákat az intézmények zárva tartási idejében végzik. A munkálatok ideje alatt az egyébként a Bartók úti épületbe járó gyermekek elhelyezéséről az érintett szülőkkel egyeztetve az intézmények gondoskodnak.

A beruházás az önkormányzat saját forrásából és a VEKOP „Kisgyermekeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése” nevű (VEKOP-6.1.1-15-BP1-2016-00003) pályázaton nyert közel 110 millió forintos támogatásából valósul meg.

(VH – T. E.)