Ugrás a tartalomra

Felújították a Halacska óvodát

2021. november 08. hétfő
A kormány 180 millió forinttal támogatta a beruházást
Felújították a Halacska óvodát

Ünnepi hálaadásra és szeretet-vendéglátásra gyűltek össze a (nagy) Halacska Református Óvoda újranyitása alkalmából a szülők, az óvodapedagógusok és a kerület elöljárói az intézményt fenntartó Budafoki Református Egyházközség meghívására.

Az eseményen megjelenteket Hörömpöly Csaba intézményvezető-koordinátor üdvözölte, aki köszönetet mondott a kiváló tervezésért, a gyors kivitelezésért, az óvónők áldozatos munkájáért, a szülők türelméért és az önkormányzat segítségéért. Hozzátette azonban, hogy a munka még nem fejeződött be, mert a későbbiekben szeretnék felújítani a vízvezeték- és csatornahálózatot is.

Az áhítatot Szász Lajos, a Budafoki Református Egyházközség lelkésze tartotta.  A budafoki lelkipásztor, miután a Zsoltárok könyvéből Salamon Zarándok-énekét idézte, a háláról és elköteleződésről beszélt.

Németh Géza gondnok is köszönetet mondott azoknak, akik lehetővé tették, hogy zökkenőmentesen, rekordidő alatt elkészült a huszonhárom éves óvoda felújítása. Hozzátette, hogy segítségre a továbbiakban is számítanak, mivel jelenleg az iskolabővítés áll közbeszerzés alatt.

Karsay Ferenc polgármester kifejtette: a teljes kerületi oktatási rendszer nagyon fontos eleme a református oktatás, amely kerületünkben a Halacska óvodában és a Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium intézményében valósul meg.

– Hálás vagyok, hogy Illés Dávid annak idején ezt a kis növényt elültette, Nagy Péternek, amiért életműveként virágba borult – azaz létrejött ez az intézményrendszer –, amelynek gyümölcsét az egész település együtt fogja leszüretelni – mondta a kerület elöljárója Szász Lajos lelkipásztor szavaihoz csatlakozva, és kifejezte afölötti örömét is, hogy az önkormányzat minden rendelkezésére álló eszközzel segíthette ezt a munkát.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a Brunszvik Teréz óta lévő kisdedóvók jelentőségére, azon belül a kerületi református egyház által működtetett oktatási és nevelési intézmények sikerességére hívta fel a figyelmet.

– Az óvoda mellett ünnepeljük az egyházi fenntartót is. Ünnepeljük, hogy egy ilyen kis, 300-400 fős gyülekezet képes arra, hogy ezt a komoly intézményrendszert fenntartsa, és mindezt társadalmi munkában – emelte ki az országgyűlési képviselő, majd hozzátette, hogy a beruházás 180 millió forintos kormányzati támogatása mellett a szülők áldozatvállalása is jelentős.

Az ünnepségen, amely szeretet-vendéglátással és jóízű beszélgetéssel zárult, Bach-műveket adott elő Karasszon Dénes, a Magyar Állami Operaház csellistája.

Tamás Angéla