Ugrás a tartalomra

Fertőtlenítés a Honvédség jóvoltából - Videóval frissítve!

2021. március 23. kedd
A Magyar Honvédség 11 alakulata közel száznegyven óvodában és általános iskolában végez fertőtlenítést március 16. és április 6. között. Az akció célja, hogy a diákok a digitális oktatást követő tavaszi szünetről tiszta, biztonságos intézményekbe térhessenek vissza. Ennek keretében 2021.március 18-án a Rózsakerti Tagóvodában végeztek fertőtlenítést a katonák.
Fertőtlenítés a Honvédség jóvoltából - Videóval frissítve!

Jelenleg a digitális oktatásra való átállás miatt ez az időszak alkalmas arra, hogy a honvédségi csapatok átfogó fertőtlenítést végezzenek az oktatási és nevelési intézményekben.

A Magyar Honvédség aktív és tartalékos állományú katonái országszerte végzik a fertőtlenítési munkálatokat, összesen 510.000 négyzetméteren. A Honvédség által szervezett akció részeként végeztek fertőtlenítő munkálatokat a Rózsakerti Tagóvodában.

A feladatra speciálisan kiképzett katonák kézi vagy háti permetezővel, vagy hidegköd képző eszközzel végzik a fertőtlenítést. A különleges kezelésű helységeket (számítógépes kabinetek, könyvtárak, tanári szobák, irodák) ózongenerátorokat hasznosítva mentesítik.

A Magyar Honvédség számára kiemelten fontos a magyar állampolgárok biztonsága, ezért saját erőinek és kritikus képességeinek megóvása mellett – az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére, illetve az Operatív Törzs felszabadítása alapján –továbbra is minden rendelkezésre álló képességgel segíti a védekezést a kialakult járványügyi helyzetben.


 

Fotók: Horváth Tamás