Ugrás a tartalomra

Fertőtlenítőszerrel a vírus ellen

2020. május 27. szerda
Segített a védekezésben a Tendál Szolgáltató Szövetkezet
Fertőtlenítőszerrel a vírus ellen

Folyamatosan bővül a felajánlók száma, kerületi vállalkozók és magánszemélyek sietnek az önkormányzat és ezáltal a lakosság segítségére a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. A kerületünkben élő és néhány éve vállalkozását, a Tendál Szolgáltató Szövetkezetet is ide telepítő Gyarmati Imre azok közé tartozik, akik szívükön viselik az önzetlen segítségnyújtást.

Fertőtlenítőszerrel a vírus ellen – Miért gondolta úgy, hogy önnek is a támogatók között van a helye?

– Közel harmincöt éve lakom Budafokon, és attól kezdve részt veszek a helyi közösségek életében. A Budafoki Péter-Pál Utca és Környéke Polgári Kör nálam, az akkor még üzemelő kisvendéglőmben alakult meg huszonegy évvel ezelőtt, az elnökségi üléseket pedig a Kölcsey utcában lévő kis pincémben, a Borkuckóban tartjuk, ahol időnként kiállításokat is rendezünk. A civil szervezetnek néhány évig az elnöke, majd a mai napig elnökségi tagja vagyok, és a Budapest–budafoki Református Egyházközségben is tevékenykedem. Ott több mint tíz éve presbiterként próbálom támogatni a rászorulókat, így számomra természetes, hogy erőmhöz mérten segítek a bajban. A fertőzés megakadályozására első lépésként húsz liter fertőtlenítő gélt adtam át az önkormányzatnak, ezen a héten pedig ötvenezer forintot utalok az adománygyűjtő számlára.

– Milyen tevékenységet folytat a cége?

– Lányommal vezetjük a nagyjából tíz főt foglalkoztató vállalkozásunkat, amely rovar- és rágcsálóirtással, takarítással és fertőtlenítéssel foglalkozik. Elsősorban épületeken belül dolgozunk, az V. kerületben például rendszeresen. Legutóbb a nyugdíjasházat, iskolákat, óvodákat és gépkocsikat fertőtlenítettük. Ezen a héten a XXII. kerületben is van munkánk, elvégezzük a rovar- és rágcsálóirtást a Szomszédok Piacán, amelyre minden évben kétszer kerül sor. A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolában a koronavírus-járvány miatt most nem takarítunk, de nagytakarításokat vállalunk, és ezzel valahogy túléljük ezt a nehéz időszakot. Szeptembertől azonban már több alkalmazottra lesz szükségünk, mert az iskola gimnáziumi épületének a tisztán tartása is a feladataink közé tartozik majd.

(Tamás Angéla)