Ugrás a tartalomra

Festmények, rajzok a szabadban

2022. június 21. kedd
Tavaszi témájú rajzokat, festményeket készítettek a gyerekek lakóhelyükről az ARTÉR Művészeti Egyesület felhívására. Az V. Budafok-Tétény Ifjú Tehetségei regionális rajzpályázat díjátadó ünnepségét június 11-én rendezték meg a Magdolna Udvarban.
Festmények, rajzok a szabadban

A kerületi diákok közel kétszáz alkotást adtak be a pályázatra, amelyek közül huszonegyet díjazott a szakmai zsűri. A művek felnagyított reprodukciói szabadtéren, az átriumban kaptak helyet, ahol az eredményhirdetéskor a szülők, testvérek és barátok is megtekinthették a legszebb képeket.

– Szerencsére kerületünkben egyre több gyerek érdeklődik a művészetek iránt, sok a „művészpalánta”. Az ő tehetségük kibontakoztatását szeretnénk előmozdítani akár ezzel a pályázattal is, amelyre a grafika és a festészet eszközeivel készített pályaművekkel lehetett jelentkezni alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás korcsoportban. A kiállított alkotások jelentős részét olyan diákok készítették, akik a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskolában tanulnak képző- vagy iparművészeti tanszakon – mondta a díjak kiosztását megelőzően Filotás Viktória, az egyesület elnöke.

Az okleveleket és ajándékcsomagokat Szepesfalvy Anna alpolgármester és a művészeti egyesület vezetői adták át az I. helyezett Faller Lili Brigittának, Marton Klárának és Géró Jázminnak, a II. helyezett Labodics Nórának, Bredán Tímeának és Makó Júliának, valamint a III. helyezett Révész Róza Lénának, Gulyás Anna Elizának és Újfalussy Margitnak.

Az ARTÉR Művészeti Egyesület Budafok-Tétény önkormányzatával karöltve írta ki a pályázatot és díjazta a fiatal alkotókat. A helyezések mellett hét ARTÉR- és négy önkormányzati különdíj is gazdára talált, sőt ezek mellett a zsűri értékelte a Baross Gábor Általános Iskola tanulóit (5.b) is, akik csoportmunkában készült alkotást nyújtottak be a pályázatra.

A gyerekeket a művészeti iskolában tanító tanáraik, illetve a rajztanárok készítették fel a rajzversenyre.

– A Herman Ottó Általános Iskolában a tanító néni, Bezerédi Erzsébet tanítja nekem a rajzot, de egy éve a művészeti iskolába is járok, ahol Filotás Viktória a tanárom. A virágok és a cinege festéséhez vízfestéket, szivacsot és legyező ecsetet használtam – árulta el a verseny egyik különdíjasa, a negyedikes Kulcsár Anna Ilona, miközben megmutatta alkotását.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a rózsakerti iskola nyolcadikos diákja, Veszprémi Réka játszott el egy olasz etűdöt, Hernusz Ágnes művésztanár pedig a díjkiosztó után festésre és rajzolásra invitálta a gyerekeket.

Tamás Angéla

Fotók: Hell Ferenc és Horváth Tamás