Ugrás a tartalomra

Finomságok kerületi termékekből

2024. május 03. péntek
Ismét kézművesvásárt szervezett az Ipartestület a Savoya Parkban
Finomságok kerületi termékekből

Második alkalommal szervezte meg a kézművesek vásárát a Budafok-Tétény Általános Ipartestület. A kisvállalkozók a Savoya Parkban, az Auchan áruház előtti területen állíthatták fel standjaikat, mutathatták be termékeiket április 12-én és 13-án.

Az asztalokon gondosan elrendezett, szemet gyönyörködtető, illetve evésre, ivásra sarkalló portékák sorakoztak. A vásárlókat nem zsákbamacskával várták az árusok, a kinézett termékeket – a borok kivételével – meg is kóstolhatták. Az ízkavalkádban helyet kaptak a különböző ízesítésű lekvárok, mézek, szószok, a különleges olajok és magvak, a húsáruk és sajtok. Akit nem a kulináris élvezet vonzott az asztalokhoz, az megcsodálhatta a gyönyörű ékszereket, egyedi gyertyákat és dísztárgyakat, vagy választhatott a Nordur kozmetikumok és a Csodadolgok közül.

A vásár hivatalos megnyitóján elsőként az Ipartestület elnöke, Jurás László köszöntötte a vállalkozókat és a vevőket, majd Karsay Ferenc szólt néhány szót a jelenlévőkhöz.

– Tavaly indítottuk útjára ezt az úttörő kezdeményezést azzal a céllal, hogy a kisvállalkozók, kistermelők és kiskereskedők termékeikkel bemutatkozhassanak egymásnak és vevőiknek ezen a helyszínen is. Önkormányzatunk egyik legsikeresebb projektje a stratégiai partnerségi kapcsolatrendszer kiépítése. A partneri kapcsolat célja, hogy segítséget nyújtsunk a XXII. kerületben működő kis- és nagyvállalkozóknak, a cégek megismerjék egymást, üzleteket kössenek, és további kapcsolatokra tegyenek szert.

A Budafok-Tétény Általános Ipartestület, Budafok-Tétény önkormányzata és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Savoya Park Auchan összefogásával megvalósult program erre is lehetőséget nyújt – mondta üdvözlőbeszédében a polgármester. Hozzátette: a vásár másik célja, hogy a kerületünkben, illetve Újbudán lakók megismerjék a közvetlen környezetükben élő vállalkozók termékeit, ezért is öröm, hogy az Auchan, ez a nagy multinacionális vállalat felkarolja a kisebb cégeket, a kisvállalkozókat, és segíti őket a talpon maradásban.

Az Auchan Savoya Park igazgatója, Végi Szabolcs arról beszélt, nekik is sokat jelent, hogy a napi 5-6 ezer vásárlónak idén is megmutathatják azokat a „kincseket”, többek díjnyertes termékeit, amelyekhez közvetlen környezetében hozzájuthat. Reméli, hogy a Dél-budai Vásárból hagyományt tudnak teremteni, hiszen a Grapoila olajai már most, a Kaldeneker Lekvárosház termékei pedig rövidesen helyet kapnak az Auchan Áruház polcain.

Tamás Angéla