Ugrás a tartalomra

Földi kémiai szúnyoggyérítés lesz kedden a kerületben

2023. szeptember 22. péntek
A térképen pirossal jelölt területen földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek melegköd/ULV eljárással, Budafok-Tétény önkormányzatának megrendelésére.
Földi kémiai szúnyoggyérítés lesz kedden a kerületben

A földi kémiai gyérítés azokon a területeken lesz, ahol nem engedélyezték a légi kémiai irtást. Mindkét irtást az önkormányzat saját költségén végzi el.

A kezelés pontos időpontja:  2023. szeptember 26-án 19 órától.

Rossz idő esetén a védekezést 2023. szeptember 27–28-án pótolják.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.