Ugrás a tartalomra

Folytatódik a menzakörút

2023. március 20. hétfő
Ezúttal az intézmények ellátását biztosító közkonyhát látogatja meg a polgármester
Folytatódik a menzakörút

Az iskolai menzák meglátogatását és az ételek megkóstolását, szúrópróbaszerű ellenőrzését követően (amelyen a kerület több vezetője is részt vett) Karsay Ferenc polgármester vezetésével önkormányzati küldöttség tesz helyszíni bejárást az intézményeinket ellátó közkonyhában is – tudta meg lapunk. Mint arról korábban beszámoltunk, Karsay Ferenc polgármester és Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester az elmúlt hetekben több alkalommal személyesen ellenőrizték a kerületi közétkeztetés minőségét. Erre azért került sor, mert 2022 végén számos panasz érkezett az önkormányzathoz a kerületi gyermekétkeztetés minőségére és arra, hogy az ételadagok is csökkentek az utóbbi időben.

Az önkormányzat azonnal egyeztetést kezdeményezett a szülőkkel és a szolgáltatást nyújtó céggel is. Mivel a szolgáltató a megnövekedett energia- és élelmiszerköltségekre hivatkozott, a polgármester előterjesztést nyújtott be arról a képviselő-testületnek, hogy az önkormányzat többletforrást nyújtson a cég számára, de ennek fejében rendszeresen ellenőrizhesse a szülőkkel együtt az ellátás minőségét. Az erről szóló javaslatot a testület megszavazta.

Karsay Ferenc a kóstolások során szerzett tapasztalatait többek között a Facebook-oldalán is összegezte. Mint írta: decemberi ülésén a képviselő-testület döntött arról, hogy többletforrást biztosítanak a közétkeztető cég számára, amelyet érzékenyen érintett az, hogy elszabadultak az energia- és élelmiszeralapanyag-árak. Cserébe azt kérték, hogy javuljon az ételek minősége, és biztosítsák a folyamatos konzultáció és ellenőrzés lehetőségét a szülők számára is. Többek között létrejött egy olyan állandó értekezlet, amelyen a menük összetételét tudják majd megvitatni szakemberekkel a szülők képviselői és az önkormányzat illetékesei. De napirendre kerültek a tálalás körülményei és minősége is. Az eddigi tapasztalatok szerint a menü változatos, a minőség megfelelő. A menzakörút folytatódik, ezúttal az előállítás helyszínén, a remeteszőlősi  közkonyhánál.

(VH)