Ugrás a tartalomra

Folytatódik a sikeres „Vigyázunk Rátok!” prevenciós programsorozat

2017. március 23. csütörtök
A budafok-tétényi önkormányzat támogatásával idén is folytatódik a középső és nagycsoportos óvodások és kisiskolások számára rendezett „Vigyázunk Rátok!” prevenciós programsorozat március 22. és október 31. között a Campona Játszóházban
Folytatódik a sikeres „Vigyázunk Rátok!” prevenciós programsorozat

Az ingyenes programokra a szervezők várják a kerületi, nem magán fenntartású, óvodai és iskolai csoportok jelentkezését.

A tanulással egybekötött játékos rendezvénysorozat a BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitányság, a Budafoki Katasztrófavédelmi Örs, a Budafoki Mentőállomás, a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete, az Ebgondolat Kutyaiskola, valamint a Főnix Állatmentő Alapítvány szakmai közreműködésével valósul meg. A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének előadásai Teddy Maci társaságában játékos keretek között ismertetik meg a gyerekekkel az orvosi környezetet, a gyógyítás tevékenységét, vagy éppen az orvosi vizsgálat menetét. A kerületi Rendőrkapitányság heti egy alkalommal a közlekedésbiztonságra, a biztonsági öv használatára, illetve a gyalogos és kerékpáros közlekedés főbb szabályaira neveli a fiatal érdeklődőket, a kerületi Mentőállomás előadói pedig havi egy alkalommal a hétköznapi közlekedés során leselkedő veszélyekre és esetleges sérülésekre hívják fel a figyelmet. A kerületi Katasztrófavédelemnek köszönhetően, havi egy alkalommal a gyerekek tűzbiztonsági oktatásban részesülhetnek.  

A második félév első előadását 22-én szerdán tartották a Campona Játszóházban, ahol Papp Ildikó marketinges munkatárs köszöntötte a látogatókat, köztük, Pócsik Attila tűzoltó ezredest, Ott Jánost a kerületi Katasztrófavédelmi Örs parancsnokát, Gáspár Tamás mentőszakápolót, Balázs Henriett közlekedési referenst és Zugmann Péter alpolgármestert, aki rövid köszöntőjében „sikeres játszva tanulást” kívánt a gyerekeknek.

Az állatvédelemről és a felelős állattartásról szóló játékos előadást Szita Boglárka az Ebgondolat Kutyaiskola képviselője tartotta a „Szutyok” nevű kutyus közreműködésével. A húsz perces előadást követően, mint mindig,  egy órán át a programban részt vevő gyerekeké volt a játszóház.  

Az előadásokra szeretettel várják a kerületi (nem magán fenntartású) intézmények, a középsőstől 2. osztályosig terjedő korosztály csoportjait. Az oktatás egyeztetés szerint, 9-12 óra között, egyidejűleg 3-6 csoport számára elérhető.

Előzetes időpontfoglalás a pildiko@ckp.hu e-mail címen. 

(Dávid Petra)