Ugrás a tartalomra

Folytatódik a zebraprogram a kerületiek biztonsága érdekében

2020. július 21. kedd
Kerületünk barátságos, biztonságos, kisvárosias jellege miatt kedvelt a kisgyermekes családok és az idősebbek körében is. Budafok-Tétény Önkormányzata ezért korábban úgy döntött, e két korosztály fokozott védelme érdekében elindítja közlekedésbiztonsági programját. Ennek részeként több zebra is megépülhetett kerületünkben.
Folytatódik a zebraprogram a kerületiek biztonsága érdekében

Az elmúlt években a kerület több pontján létesített az önkormányzat gyalogátkelőhelyet. A Dózsa György út - III. utca, Háros u. - Liszt Ferenc utca, Háros utca - Hűség utca zebráin már biztonságosan térhetnek át a gyalogosok az út egyik oldaláról a másikra. Ezekről a honlapunkon is beszámoltunk: https://budafokteteny.hu/hir/uj-gyalogatkelok-a-keruleti-utakon-

Bár a zebraépítés nem a kerületi önkormányzatok feladatkörébe tartozik, Budafok-Tétény Önkormányzata ezúttal is vállalta, hogy elkészítteti a szükséges terveket, és gondoskodik a kivitelezésről, biztosítva a szükséges pénzt.

A biztonságos gyalogos közlekedés érdekében idén is folytatjuk a sikeres programot, ezúttal a kerület öt további helyszínén épülhet gyalogátkelőhely:

  • a Tegzes utcán a Szabina út közelében,
  • a Háros utcán a Jégmadár utca közelében,
  • az Ady Endre úton a Tordai út kereszteződésénél,
  • az Ady Endre. úton a Pék utca közelében,
  • és a Bajcsy Zs. út - Kápolna u. által határolt csomópontnál.

Az új gyalogos átkelőhelyek létesítése során a jelzőtáblák kihelyezése és a burkolati jelek felfestése mellett szükséges az akadálymentesített járdacsatlakozások kiépítése is. A kivitelező kiválasztására vonatkozó beszerzési eljárás folyamatban van. Ezen kívül szükséges a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (továbbiakban BDK) közreműködése is, amely vállalta, hogy jelen esetben elvégezteti a közvilágítási munkálatokat. Ennek közbeszereztetése folyamatban van. Amennyiben a BDK közbeszerzési eljárása sikeresen lezárul, minden akadály elhárul a zebrák kiépítése elől, elindulhat a kivitelezés.

Az önkormányzat kerületszerte több táblát is kihelyeztetett, jellemzően gyalogátkelőhelyek és játszóterek közelében, amelyek figyelmeztetik az autósokat a megfontoltabb, óvatosabb közlekedésre.