Ugrás a tartalomra

Folytatódnak a városfejlesztési munkák

2024. június 14. péntek
Új zebrát épít, járdákat és lépcsőt újít fel, utakat javít és kerékpártárolókat is telepít az önkormányzat a következő hetekben.
Folytatódnak a városfejlesztési munkák
  • Rákóczi úti gyalogátkelőhely létesítése

Ma, azaz június 14-én kezdődik a zebra építése a Demjén István Református Gimnázium előtt, amely a Részvételi Költségvetés keretében valósul meg. Az építési munkák alatt útszűkületre kell számítani a Rákóczi út érintett területén. Várhatóan 2024. július 12-ig fejeződnek be a munkálatok.

 

  • Kereszt utca útfelújítása

        A felújítási munkák június 22-én, szombaton kezdődnek.

 

  • Gádor utca járdafelújítása:

Járdafelújítási munkák zajlanak a Gádor utcában a Promontor utca – Mező utca közötti szakaszon. A felújítás során az elöregedett, öntött aszfalt burkolatú járda helyére térburkolat kerül beépítésre.

A munkák előreláthatólag június 19. szerdára készülnek el.

 

  • Sport utca járdafelújítása:

Június 18-án, kedden járdaburkolat felújítási munkák kezdődnek a Sport utcában teljes hosszon. A felújítás során a tönkrement járólapokkal burkolt járda helyére térburkolatú járda épül egyoldalai járdaszegélysor kiépítéssel.

A munkák előreláthatólag július 20-ára készülnek el.

 

  • Földutak, zúzott kő burkolatú utak javítása

Jelenleg folyamatban van több helyszínen a kerületi kezelésben lévő zúzott kő burkolatú utak nagy javítása. Fontos, hogy ezek a felújítási munkálatok műszakilag nem egyenértékűek a melegen hengerelt aszfaltburkolattal.

A munkák során kijavításra kerülnek több utcának a hibás szakaszai is.  (Csúcs u., Diósdi u., Névtelen utcai garázssor, Fennsík u, Máriás u., Szakiskola u., Kanyargó u. vége, Tegzes-köz zsákutca forduló)

A korábbi időszak nagy esőzései által rongált útszakaszokat több helyszínen is garanciális javítási munkák keretén belül javítják a nyári időszak során.

 

  • Gyula vezér lépcső felújítása

A Gyula vezér lépcső burkolatának a felújítási munkái előreláthatólag június 14-re készülnek el.

Június hónap második felében befejező munkákat végeznek, valamint a meglévő lámpatestek LED-rendszerűre való cseréi.

 

  • Kerékpár tárolók a köznevelési intézményekbe

Június második felében 9 kerületi iskolába telepítenek fedett kerékpár tárolókat. A projekt a Részvételi Költségvetés keretében valósul meg.