Ugrás a tartalomra

Egyeztetés lesz Rózsavölgyben

2021. június 15. kedd
Megkérdezik az érintett lakosságot a Hosszúréti-patakról.
Egyeztetés lesz Rózsavölgyben

Minden érintett lakos véleményére kíváncsi az önkormányzat a Hosszúréti-patak ügyében, a telekhatárok tisztázása érdekében szakértőket is bevonnának.

Hosszú hónapok óta folyik egy párbeszéd az érintett lakosokkal a Hosszúréti-patak árvízvédelmének kérdésében. Most előre léptünk eggyel – jelentette be Karsay Ferenc polgármester. Hozzátette: mivel a járványügyi intézkedések már kevésbé szigorúak, a lehető legrövidebb időn belül megszervezik a már korábban is ígért fórumot.

– Személyes véleményem szerint a legfontosabb, hogy mindenkinek védelmet biztosítsunk, akár az életéről, akár a vagyonáról van szó – mondta a polgármester, aki azt is jelezte, hogy minden érintett álláspontjára kíváncsi.

– A különböző telkek és közterületek határvonalai vitatottak, ezért meglátásom szerint szakértőnek kell kimondania, hogy pontosan hol húzódnak a határok, és ezt kell mindenkinek betartania. Ahol konszenzusra jutunk, ott mindenkinek maximális segítséget igyekszünk nyújtani a továbbiakban – közölte a budafok-tétényi önkormányzat terveit Karsay Ferenc.

A fórum pontos időpontja még nem ismert, ám a polgármester hangsúlyozta, hogy minél rövidebb idő alatt igyekeznek megszervezni, így vélhetően hamarosan előrelépés lesz ebben az ügyben is.