Ugrás a tartalomra

Fórumot tartott Budafok-Tétény rendőrkapitánya

2022. június 21. kedd
Kovács Tibor kerületi rendőrkapitány június 15-én közbiztonsági fórumot tartott a Városházán, melyen a kerület nevelési és szociális intézményvezetői osztották meg tapasztalataikat. A fórumon részt vett Karsay Ferenc polgármester.
Fórumot tartott Budafok-Tétény rendőrkapitánya

A legnagyobb gondokat a közlekedéssel, ezen belül is a parkolással kapcsolatban fogalmazták meg a résztvevők.

Karsay Ferenc polgármester elmondta: „A szülők legszívesebben az intézmény ajtajában tennék ki bölcsődés vagy óvodás gyermeküket az autóból, és bár mindenben igyekszünk megkönnyíteni a családok életét, de azt fogadják el, hogy egy nagyobb intézményben nem állhatnak meg egyszerre 120-an a bejáratnál. Hogy gördülékeny és főleg biztonságos legyen a reggeli vagy a délutáni érkezés, illetve távozás, abban nemcsak a rendőrség, a polgárőrség, a közterület-felügyelő vesz részt, hanem mi is igyekszünk közlekedésszervezési eszközökkel.”

A megjelentek egyhangúlag elégedettségüket fejezték ki a rendőrség kerületben végzett munkájával kapcsolatban.

„Nagyon jó statisztikai számokat produkál a kerületi rendőrség, és ezért mindenképpen köszönet illeti őket. Ez a biztonság egy együttműködés eredménye a lakosság, a rendőrség, a polgárőrség, a közterület-felügyelet között, és ehhez az is kell, hogy minden itt élő figyeljen a környezetére, a szomszédjaira, egymás gyerekeire. Tehát egy nagyon fontos együttműködés eredménye ez a biztonság. Egy ilyen fórumnak nagyon fontos része, hogy tájékoztassuk egymást ne csak a tényekről, hanem az érzésekről is, hiszen egy bűncselekmény elszenvedője sokkal rosszabbnak ítéli a közbiztonságot, mint az, aki nem érintett benne” – tette hozzá Karsay Ferenc.