Ugrás a tartalomra

Fővárosi útfelújítás a Kossuth Lajos utcában: mikortól meddig?

2021. július 07. szerda
A következő hónapok Budafok-belváros közlekedésének szempontjából nem lesznek egyszerűek. Július elején ugyanis felújítás kezdődött Budafok-Tétény legforgalmasabb fővárosi kezelésű utcájában, a Kossuth Lajos utcában. A főváros szándékozik felújítani az útpályát, előtte viszont a gázcső átépítése szükséges. - Németh Zoltán alpolgármester álláspontja.
Fővárosi útfelújítás a Kossuth Lajos utcában: mikortól meddig?

A meglévő gázvezetékek ugyanis elöregedtek, így a felújítás halaszthatatlanná vált. A tervek szerint a kivitelezés több ütemben zajlik.

A gázcsőcserét a közműszolgáltató végezteti, ennek munkálatai előreláthatólag augusztus második felében fejeződnek be. Ehhez kapcsolódóan pedig a főváros beruházásában aszfaltozási munkák lesznek.

Köszönjük a fővárosnak, hogy végül is a Kossuth Lajos utcát újítja fel. Örülünk, hogy kerületünk javaslatára a főváros ennek a fontos útszakasznak a felújítása mellett döntött.

Szeretnénk, ha minél kevesebb fennakadást okoznának a munkálatok. Ezért azt kértük a Budapest Közúttól, hogy amint a közműszolgáltató befejezi a gázvezeték egy-egy szakaszának a cseréjét, a főváros azonnal végezze el az aszfaltburkolat felújítását az adott részen. Így szerintünk minden munkálatot egy időben, a nyári lezárás alatt kellene elvégezni, augusztus végéig. Ez olcsóbb és gyorsabb lenne. A Budapest Közút szakemberei is így gondolnák észszerűnek.

Nagyon szeretnénk, ha ezt a kérésünket megvalósíthatónak tartanák és figyelembe vennék. Azt is mindig hangsúlyozzuk, hogy szeptemberben, az iskolakezdéskor ne legyen lezárás.

Mi mindig arra törekszünk, hogy egyszerre ne legyen sok, korlátozással járó felújítás a kerületünkben, hogy élhető maradjon kisvárosunk. Budapesten így is sok dugó van az összehangolatlanság miatt, legalább itt mentesítsenek minket ettől. Bízunk a fővárosi szakemberekben, és reméljük, figyelembe veszik kéréseinket.

A munkálatokhoz, a fővárosi útfelújításhoz kerületi önkormányzatunk igyekszik minden támogatást megadni. A lezárások idején rendőrök segítik majd a forgalomirányítást.

A kivitelezés teljes időszaka alatt az átmenő forgalom és a tömegközlekedési járatok az ideiglenesen kétirányú Mária Terézia utcában közlekednek. A tömegközlekedési járatok utasforgalmának biztosítására ideiglenes megállóhelyeket jelöltek ki. A munkálatokkal nem érintett szakaszokon a lakossági forgalom biztosított lesz.

Ezúton is tolmácsolom, hogy a szolgáltató és a főváros kéri a lakosság türelmét a felújítás idejére. Most különösen fontos a körültekintő közlekedés! Főleg a Mária Terézia utcában, illetve a Tóth József utcáról a Nagytétényi útra, Mária Terézia utcára való kanyarodáskor, hiszen ebben az eleve nagy odafigyelést igénylő kereszteződésben szintén megváltozott a forgalmi rend.

A főváros és a gázszolgáltató nevében köszönöm megértésüket és együttműködésüket!

Ne feledjék, a munkálatokkal kapcsolatos további tájékoztatással a kivitelező által megbízott építésvezető készséggel áll rendelkezésükre:

Kivitelező: Pulzus Plusz Kft.

Elérhetőségei: 1112 Budapest, Repülőtéri út 4.,

felelős építésvezető: Szabella József,

email-cím: info@pulzuspluszkft.hu,

telefonszám: 06-30/289-8443

 

Németh Zoltán

alpolgármester