Ugrás a tartalomra

Gazdára találtak a komposztládák - Videóval frissítve!

2019. augusztus 22. csütörtök
Augusztus 15-én és 16-án vehették át a komposztládákat és a hozzátartozó kisokosokat a jelentkezők, így több száz kerületi háztartásban kezdődhet el a zöldhulladék újrahasznosítása az önkormányzat programjának köszönhetően.
Gazdára találtak a komposztládák - Videóval frissítve!

Budafok-Tétény önkormányzata júniusban hirdette meg komposztálási programját, melynek célja a kerti zöldhulladék helyben hasznosítása, a szelektív hulladékgyűjtésre való ösztönzés.

Rendkívül nagy érdeklődés övezte a komposztprogramot, amelyre az eredetileg tervezett létszámhoz képest háromszor többen jelentkeztek. Az önkormányzat szeretett volna minden jelentkező számára komposzt csomagot biztosítani, ezért bővítette a megrendelt ládák számát. Így több százan részesültek a 420 literes, lapra szerelt műanyag komposztládából és a tudnivalókat tartalmazó kisokosból, amelyeket augusztus 15-én és 16-án az Oroszlános Udvarban vehettek át.

Egy átlagos háztartásban keletkező hulladékmennyiség körülbelül 30 százaléka szerves anyag, így a komposztálással egyszerre csökkenthetjük a hulladékmennyiséget, és javíthatjuk kertünk talajának minőségét.

Gazdára találtak a komposztládák - Videóval frissítve!

A képen Zugmann Péter alpolgármester adja át a komposztládát az egyik jelentkező számára.

Fotó: Horváth Tamás