Ugrás a tartalomra

Grillbajnokság a Klauzál Házban

2018. október 10. szerda
A Szabadtűzi Lovagrend, a Magyar Grill Szövetség és a Klauzál Ház közös szervezésében profi és hobbiszakácsok 4 fős csapatai mérték össze tudásuk.
Grillbajnokság a Klauzál Házban

A tizenhetedik Magyar Profi Grillbajnokságot és a negyedik Magyar Hobbi Grillbajnokságot tartották meg október 6-án, szombaton 10 órától a Klauzál Ház kertjében.

A Szabadtűzi Lovagrend, a Magyar Grillszövetség, a Szabadtűzi Lovagrend Állandó Grilltanácsa és a Klauzál Ház közös rendezvényén profi és hobbiszakácsok négyfős csapatai mérték össze felkészültségüket. A Klauzál Ház tájékoztatása szerint a Magyar Grillszövetség és Szabadtűzi Lovagrend 2017. április 29-én egyesült. A Magyar Grillszövetség beolvadt a lovagrendbe, azonban nevét, annak patináját megőrizte, így a továbbiakban a feladatokat a „Magyar Grillszövetség, a Szabadtűzi Lovagrend Állandó Grilltanácsa” néven végzi, lovagrendi kancellár vezetésével. Az állandó tanács elhatározta, hogy folytatja a régi hagyományokat, ezért rendezi meg továbbra is az országos grillbajnokságokat.
A grillen készült ételeket mozgó és vakzsűri is értékelte. A versenyzők öt kategóriában indulhattak, a húsokon kívül desszerteket is készítettek. 

17. Országos Grill-bajnokság eredményei

Hobby kategória, Összetett verseny: I. Siklósi Gaszto- és Borbarátnők Egyesülete, II. Szekeres Crew, III. Kamillás Zsemle
Az MNGSZ Budapest és környéke régió szakmai különdíja: Kamillás zsemle. Hal ételek: I. Siklósi Gaszto- és Borbarátnők Egyesülete, II. Szekeres Crew, III. Kamillás Zsemle. Sertéshús ételek: I. Siklósi Gaszto- és Borbarátnők Egyesülete, II. Szekeres Crew, III. Kamillás Zsemle. Egyéb ételek: I. Siklósi Gaszto- és Borbarátnők Egyesülete, II. Kamillás Zsemle, III. Szekeres Crew. FUN díj: Siklósi Gaszto- és Borbarátnők Egyesülete, Különdíj (Geroge Mathla lovag különdíja), Fakanálforgatók.