Ugrás a tartalomra

Gyalogosátkelő és akadálymentesítés a Huncutka Óvoda előtt

2022. szeptember 20. kedd
A Részvételi Költségvetés újabb projektjei készültek el.
Gyalogosátkelő és akadálymentesítés a Huncutka Óvoda előtt

Budatétény lakói a Részvételi Költségvetés második körében a 2020/2021-es évadban szavazták meg, hogy gyalogosátkelő és akadálymentesített járdaszakasz épüljön a Huncutka Óvoda előtt. Aki ismeri a környéket tudja, hogy a Park utca, Rákóczi utca találkozásánál elhelyezkedő óvodát, a meredek terepviszonyok miatt nehéz volt megközelíteni, ami főleg az oviba a környékről, sokszor gyalog, babkocsival érkező családoknak jelentett nehézséget.

Korábban már elkészült az akadálymentesített járdaszakasz az intézmény előtt, most pedig a gyalogátkelőt is át tudtuk adni a családoknak, így biztonságos környezetben érkezhetnek és távozhatnak az intézménybe járó kicsik, szüleik, és az erre közlekedők. 

A két projekt megvalósulásának köszönhetően a gyalogátkelőhelyről a járdákra akadálymentesen jut el a mozgáskorlátozott, mozgássérült vagy babakocsival közlekedő, és a taktilis kialakítás segíti a látássérülteket is.

A Részvételi Költségvetést azért indította útjára Budafok-Tétény Önkormányzata, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg lakókörnyezetünkben, amelyeket az itt lakók kezdeményeznek és szavazatukkal támogatnak is.

Forrás: https://kozossegrekapcsolva.hu/hir/gyalogosatkelo-es-akadalymentesites-a-huncutka-ovoda-elott