Ugrás a tartalomra

Gyereknapot szerveztek ukrán menekülteknek a Szelmann Házban - VIDEÓVAL FRISSÍTVE

2022. június 16. csütörtök
Ukrán menekült családokat láttak vendégül a Szelmann Házban június 11-én a XXII. kerületi és az Országos Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében. Az eseményen részt vett Karsay Ferenc polgármester.
Gyereknapot szerveztek ukrán menekülteknek a Szelmann Házban - VIDEÓVAL FRISSÍTVE

A vendégeket Karsay Ferenc polgármester és Lászlóné Varga Éva, a Nagytétényi Polgári Kör elnöke köszöntötte. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Hartyányi Jaroszlava, az Ukrán Világkongresszus alelnöke is.

Karsay Ferenc elmondta: „Több mint 200 gyerek vett részt a programokon. Az ilyen típusú rendezvények azok, amelyek egyértelművé teszik a magyarok segítőkészségét, és amely könnyebbé teszi mindkét nép számára, hogy békésen éljék egymás mellett mindennapjaikat a háború alatt, és még inkább a háború után is.”

A gyerekek az udvaron különféle sportokat próbálhattak ki, az épületben pedig kézműves-foglalkozásokkal készültek a kisebbeknek a szervezők.

Hartyányi Jaroszlava, az Ukrán Világkongresszus alelnöke a magyarok segítőkészségét méltatta: „Ez egy nagyon fontos üzenet a magyarországi ukránoknak, de főleg az ukrán társadalomnak, hogy ezek a gyerekek otthonra találtak ilyen rövid időn belül. Ez nagyon jólesik, mert ez nekünk bizonyíték, hogy bajban megismerszik, ki a jó barát. Ez Ukrajnába viszi a magyarok hírét, hogy itt szívesen látják őket.”

A játék és kikapcsolódás után babgulyással vendégelték meg a családokat.

 

Fotók: Horváth Tamás