Ugrás a tartalomra

Gyermekeink a Pesti Vigadóban tettek látogatást

2015. április 01. szerda
A Csemetekert Tagóvoda gyermekei március 27-én különleges programon vettek részt a Pesti Vigadóban.
Gyermekeink a Pesti Vigadóban tettek látogatást

A gyermekek külön a számukra összeállított csoportos idegenvezetés során megismerhették a Pesti Vigadó történetét, felsétálhattak a Díszlépcsőn és megcsodálhatták az egyedülálló Dísztermet, amelyben olyan kiválóságok léptek fel, mint Liszt Ferenc vagy Bartók Béla.

Az idegenvezetés végén a hatodik emeleti kiállítóteremben a „Magyar Animáció 100” című kiállítást tekinthették meg, amelyen számos más érdekesség és kordokumentum mellett látható volt Rofusz Ferenc Oscar-díja is, amelyet A légy című animációs filmért kapott 1981-ben! A berendezett vetítőteremben többek között a Gusztáv, a Kukori és Kotkoda, Frakk, Mekk Elek valamint a Magyar Népmesék egy-egy epizódját is megnézhették. Ezt követően gyermekfoglalkoztató során játékos formában, saját maguk által készített tárgyakon keresztül ismerhették meg a mozgókép készítés rejtelmeit, valamint a kisebbeket színezőkkel várták a Vigadó földszintjén található Könyvtárban.

A Magyar Művészeti Akadémia székházaként működő Pesti Vigadó nagy érdeklődésre való tekintettel a jövőben is tervez gyermekek számára hasonló programokat! A Vigadó a 2015. május 31-én megrendezésre kerülő gyereknap alkalmából rajzpályázatot hirdet „150 éves a Vigadó” címmel, amelynek legsikeresebb alkotásai két héten keresztül láthatók majd a Vigadó Galéria földszinti kiállítótermében.

(Bővebb információk: galeria@vigado.hu)